Jørgen Gundersen(15), Ullensaker CK, og Kristian Blummenfelt(16), Bergen Tri, var i Bled/Slovakia i helgen. Jørgen og Kristian trodde de skulle kjøre Europacupa i triathlon for junior i Bled på lørdag, men på fredag kveld fikk de beskjed om at de ikke var gamle nok. Jørgen og Kristian måtte kjøre i sine aldersklasser, men sammen med juniorklassen.

Siden startfeltet var på over 70 mann, måtte aldersklassene starte i vannet, mens juniorene kunnne stupe. Dette tente de norske guttene som kom opp av vannet etter 400 m svømming med Jørgen som nr. 4 og Kristian som nr. 11.

Etter noen km sykling ble gruppen på 15 mann. I en kupert rundløype på 6,5 km som skulle kjøres to ganger ble det kjørt aktivt og en gruppe på 5 mann kom løs. Ingen norske satt i bruddet, men ut på siste runden klarte felte å hente dem inn. I det bruddet ble innkjørt, kontret Jørgen i en lang bakke og fikk en god luke til feltet, men bruddet holdt ikke til veksling.

Ut på løping var gruppen samlet og Kristian kjempet seg inn til .5 plass totalt og 2. plass i klassen mens Jørgen kunne juble for nok en klasseseier og 14. plass totalt.

Resultatene er historiske i norsk triathlonsammenheng. Norge har to gutter i europatoppen. Vi gleder oss til 2011:-) (Race-report fra Stein Gundersen, også fotograf)

Race report fra Kristian B finner du her.