Det var tungt ute i løypa i dag, med mye bakker. Men jeg er godt fornøyd med at jeg kom meg trygt gjennom førsteetappe, sa Sondre Olaussen etter dagens stafett på ungdoms-EM i Bulgaria.

Unggutten fra Oppsal sendte ut Kristoffer Strømdal Wik på andreetappe i kontakt med tetlagene, og gårsdagens 4. mann på langdistansen viste med et nytt godt løp at gårsdagens suksess langt i fra var noen tilfeldighet.

Dermed kunne Nils Anders Niklasson gå ut i kampen om seieren. En kamp løperen fra Nydalens SK avgjorde til sin og Norges fordel:

- En skikkelig opptur og veldig moro, sa Niklasson selv.

- Artig med seier, supplerte Strømdal Wik og fortsatte: - Etter gårsdagens langdistanse – hvor alle vi tre på laget var blant de 10 beste – hadde vi tro på en god stafett i dag. 

- Vi løp for seier.

Det lyktes den norske trioen med, og dermed blir det feiring i kveld:

- Jeg har lovet dem pizza, sier lagleder Torben Wendler med et smil. Etter å ha henvist Sveits og Sverige til henholdsvis andre- og tredjeplass er det lov å både feire og smile.

For de norske jentene ble det til slutt 4. plass på dagens stafett. Synne Sandven, Anna Taksdal og Ingeborg Roll Mosland hadde noen minutter opp til siste pallplass i stafetten som ble vunnet av Finland foran Tsjekkia og Ungarn.

 Kilde og bilde: Pressemelding Norsk orientering