Etter en uke med mildvær og regn i Tromsø var sneen så godt som borte på vegene og langs vegbanen. På det varmeste var det +6C den siste uka. Dagen før løpet klarnet været opp og det ble kaldere. Vegbanen tørket opp og det ble meget gode forhold for løperne på lørdagen. Det er ikke ofte man kan løpe på bare veger i Tromsø i januar.

Med -1C og klart fint vintervær under løpet ble det en flott opplevelse for deltakere, ja det var nesten så solen tittet fram for å se hva som foregikk på Storgata. Det var liksom at solen våknet opp og trodden den hadde forsovet seg til Midnight Sun Marathon. Fantastisk rødglødende lys på himmelen i sør på dagen, som etterhvert ble endret til lilla, mørkeblått og etterhvert var det helt mørkt.

Resultater Mørketidsløpet 2006 i Tromsø
Startfelt+Mila
Startfelt Mila
Friskis og Svettis fikk blodet til å flyte lettere i årene på deltakerne under oppvarmingen, med "OL Floka" fra Lillehammer. Klar til start med piggene på bar asfalt og nesen mot en rødglødende himmel i sør. Klokken 15:00 skytes startskuddet i været fra en munnladdet pistol fra 1800 tallet. Kruttrøyken henger lege i lufta etter at over ett hundre løpere legger ut på halvmaraton distansen. Kvarteret etter er det klart for Trim mila, også her med nærmere hundre deltakere. Det ble en solid økning i deltakerantallet med 193 fullførende fra 10 forskjellige nasjoner på årets Mørketidsløp, mot 124 detakere i 2005.

Det var lenge en trio som holdt lag på halvmaraton men til slutt var det Trond-Are Michelsen, Burfjord som hadde mest igjen mot slutten. Han vant på tiden 1:19:20. Dameklassen ble vunnet av Ulla-Britt Rånes, TUIL.
Mila er en trim distanse, men det tas likevel tid på distansen og mange av de beste bruker distansen som konkurranse. Det viser også tiden på de beste. Odd Nilsen, Løplabbet var først i mål på tiden 36:43. Første blant damene var Anja Hageler, TUIL på tiden 44:30.