Ingressbildet og alle foto som ikke er påført fotograf er tatt av Christian Prestegård.

De 3 raskeste i dameklassen:

640_3bestedamer_FotoChrP.jpg

Det var de unge som var best også i årets utgave av motbakkeløpet Høytorp Opp

Raskest i dameklassen var fjorårsvinneren  Pernille Karlsen Antonsen, SK Vidar (fyller 13år i desember !) som vant på 8:59. I fjor vant Pernille på 9:04 og som i fjor vant Pernille pengepremie på kr. 2.500 til beste kvinne og mann. På 2. pl. kom Mina Lilleheier, Ås IL ( kl. 14-15år) med tiden 9:51. Nr 3 vart Tora Rønneberg Weng, Eidsberg IL ( kl. 10-11år) med tiden 10:14
 

640_2015 Klassevinnere Mysenløpet Høytorp Opp.jpg

Fullstendig resultatliste

 

640_Start_Damekl.-FotoMysenposten.no.jpg

12-åringen Pernille Karlsen Antonsen tok teten ut fra start i fellestarten i dameklassen. Foto Mysenposten.no

640_StartHerreklassa.FotoMysenposten.red.jpg

Fra fellesstarten i herreklassen. Foto Mysenposten.no

I fjor flyttet arrangøren start og premieutdeling inn til Kulturtorget midt i sentrum av Mysen. Hovedløypen ble da forlenget med 350 m til 1850 m. Undertegnede deltok i år for 6. gang og setter stor pris på løypeendringen som bidro til å skape en flott stemningsfull ramme rundt arrangementet.

I fjor ble jeg inspirert til en rask åpning og løp raskere til topps enn hva jeg trodde jeg ville klare. Jeg hadde samme oppskriften i år, men den fikk en bråstopp allerede etter 2 meter. Plutselig var jeg i fritt fall rett i bakken. Jeg kom meg raskt opp igjen, litt forslått, men løpsdyktig. Til neste år kan arrangøren med fordel legge starten ut i gaten for å unngå en krapp 90 graders sving etter bare noen få meter. Det var den som "felte meg".
 

640_ChrP_OppTrappa.jpg

I forhold til løpslengden som nå er på 1,85 km og samlet stigning på 130 m er  løypetraséen en av de mest varierte og spennende som jeg har løpt.  Løypen starter nå på Kulturtorget i sentrum og passerer Eidsberghallen i Mysen etter 350m med netto fall på 5-10m, derettet går det oppover flott turveg, gjennom tunneller og opp en bratt trapp fra "Jordens indre" til mål på toppen av Høytorp Fort . Her får du brukt alle dine løpsegenskaper og får en flott test på din evne til taktomslag og fartsvariasjon fra 5-20 % stigning på grusvei til slak unnabakke i starten og i tunnel på fortet til en bratt "klatretrapp" opp til den 100 m lange nesten flate innspurten på flott sti og grusvei.
 

640_Unaas_FotoChrP.jpg.jpg

Ordføreren i Eidsberg kommune, Erik Unaas, sier på¨sin facebookside at motbakkeløpøet Høytorp Opp "denne fjerde lørdagen i oktober hvert år er i ferd med å bli en klassiker - selv om jeg er overbevist om at det har et enda større potensiale i antall deltakere (ca 150 i år)... Snaut 2 km, men nesten 130 meter stigning, fra Kulturtorget i Mysen og opp til toppen av Høytorp fort, landets største innlandsfestning. Fin omdømmebygging for Mysen, Høytort fort og motbakkeløp, og nok et bidrag til visjonen "Eidsberg som landets sunneste og sprekeste kommune"

640_Jan_Erik_Fredriksen_FotoChrPr.jpg

Jan Erik Fredriksen, Indre Østfold OK

640_Holm_fotoChrPr.jpg

Øivind Holm, Nordea

640_TimJordan_Unaas_Bak_FotoChrPr.jpg

Tim Jordan i Mål på toppen av Norges største innlandsfesting Høytorp Fort. I bakgrunnen ser vi litt av kanonene på fortet.

640_TheodorLierG12_FotoChrPr.jpg

Theodor Lier ( i kl. 12-13år) fra arrangørklubben Indre Østfold OK får gleden av å representere de unge med bilde fra målpasseringen. Kondis' utsendte er avhenging av hjelp til fotografering i mål når jeg deltar selv i løpet. I år måtte jeg klare meg uten, men fikk etter målpassering etterhvert fatt i sekken min med fotoapparatet og kunne ta noen stemningsbilder.

640_mysebu Mottak. Foto ChrPr.jpg

Det var flott deltakelse i løpet fra Mysebu mottak.

640_ToppTeam_FotoChrPr.jpg

Arrangørens ToppTeam i målområdet kan feire en vellykket gjennomføring av det 9. Mysenløpet Høytorp Opp. Neste år er det 10-års-jubileumsløp som bør få vesentlig større deltakelse enn de ca. 150 som deltok i år inkl. barneløpet.

For mer info og bilder fra løpet se facebooksiden Mysenløpet Høytorp Opp og Mysenposten.no