Heming Leira (55) har vært medlem av Kondis siden 1983 og startet i 1998 opp kondis.no. Før det hadde han jobbet 23 år i Postverket. Leira er initiativtaker til Sognsvann Rundt Medsols, Motbakkeløpene i Maridalsalpene og Øyakarusellen. Som løper har han notert resultater på alt fra 100 m til maraton hvor bestetiden er 2.34.24

 

Vignett-kondiskommentaren.jpgDet er ennå ikke desember, men plutselig står vi foran et nytt år og da er det mange som setter seg et aldri så lite mål eller to. Jeg vil tro at nyttårsforsettet til mange kondisjonister dreier seg om å sette pers, trene bedre, løpe sin første maraton, spise sunnere, fullføre et ultraløp, sykle Trondheim - Oslo eller gå Birkebeinerittet.

Sjøl pleier jeg ikke å ha noe nyttårsforsett. Det hender nok at jeg setter meg et mål, men idéen til det kommer gjerne på en annen tid av året.

De fleste av oss som regner oss som kondisjonister er ganske så priviligerte. Vi bruker mange av helgene til å utfordre kroppen til fysisk utskeielse, gjerne i samvær med folk vi har blitt kjent med gjennom idretten. I den anledning får vi ofte god helse både fysisk og mentalt (bortsett fra skader og trening i overkant av hva vi tåler) og mange får oppleve mange nye steder i både inn- og utland.

Etterhvert som vi har drevet med dette noen år, er det mange som begynner å gi tilbake til idretten. Vi tar verv i idrettslag, vi blir med og arrangerer konkurranser, noen drar igang nye arrangementer. Uten all denne frivilligheten hadde det utrolige tilbudet en kondisjonist har i Norge i dag, ikke vært mulig.

Sett deg et nyttårsforsett som ikke bare handler om deg sjøl

Så til alle dere som nyter godt av tilbudet i dag, men som ennå ikke har kommet med på bidragsiden, vil jeg oppfordre til å sette dere et nyttårsforsett hvor dere gir noe tilbake til idretten.

Det kan være alt fra å sette igang med en treningsgruppe der du bor, bidra på et arrangement, eller hvorfor ikke lage et arrangement sammen med andre? Et nyttårsforsett trenger ikke å være noe en gjør alene.
Men det kan også være på det mer personlige plan, tilby deg å sitte for eksempel barnevakt for løpsvenner med barn.

Hva med alle flyktningene som sitter på mottak? Flere av de kan sikkert trenge å komme seg ut. Få de med i en løpe-, sykle- eller triatlongruppe.

Har du et GoProkamera (eller et annet actionkamera)? Tilby deg å filme løypa til en arrangør. Er du god på å lage nettsider? Kanskje du har et favorittarrangement du synes har en litt dårlig nettside? Tilby deg å hjelpe arrangøren.

På sykkelritt er det svært få jenter som deltar, hva med å sette seg et mål om å få med flere jenter? Ønsker du å bidra på kondis.no, så er du selvfølgelig hjertelig velkommen der også!

Jeg tror faktisk jeg skal ha et nyttårsforsett i år!.

Har du andre idéer for hvilke nyttårsforsetter en kan ha? Bruk kommentarfeltet!