Startliste (kun 510 ledige plassert pr 2.11.)
 

Mørketidsløpet
Mørketiden og nordlyset er opplevelser som løpere fra hele verden kommer til Tromsø for å oppleve.

Mørketidsløpet arrangeres 7. januar 2017 i Tromsø og er mer populær enn noen gang før. Det er nå 121% flere påmeldte til løpet enn på samme tid for 2016 løpet.

I 2016 satte løpet PolarNight halfmarathon eller Mørketidsløpet som det også kalles deltagerrekord med 1431 påmeldte. Halvmaraton ble fulltegnet tre uker før løpet med 542 påmeldte, det vil si at man allerede har satt rekord i antall påmeldte til halvmaraton og det to måneder før løpet arrangeres.

Kondis.no 2014: Flere rekorder i Mørketidsløpet
Kondis.no 2015: To løyperekorder da 1029 løp Mørketidsløpet i Tromsø
Kondis.no 2016: Deltakerrekord og to løyperekorder i Mørketidsløpet

10km_D4N0319-fra-kina.jpg
Yee Lau og Chi Keung Lee fra Kina, to av veldig mange utlendinger som har løpt i Tromsø
(foto: Bjørn Johannessen).​

 

Løpere fra 38 nasjoner
Løpere fra 38 forskjellige nasjoner står på startlista for øyeblikket. Utenlandsk deltakelsen i løpet har økt og hele 64% av deltakerne som er påmeldt på den lengste distanse er fra utlandet. England med 159 og Tyskland med 160 deltakere er største nasjoner.

- I tillegg til individuelle deltaker er det flere og flere turoperatører som ønsker å selge startplasser til løp. Turoperatørene er svært viktig for oss og gjør en fabelaktig jobb for å markedsføre løpet og Tromsø, sier daglig leder Nils I Hætta i  Midnight Sun Marathon. - Arktisk og drømmen om å se nordlyset med på å gjøre løpet populært, fullfører han.

Maks 1700 deltagere
Mørketidsløpet har vært arrangert hvert år siden 2004 og har i mange år vært Norges største vinterløp. Arrangøren Stiftelsen Midnight Sun Marathon tilbyr tre forskjellig distanser og du kan velge mellom Stamina Mørketidstrim, Mørketidsmila (10km) og halvmaraton. Max antall deltakere for neste års løp er satt 1700 for alle tre distanser.

Start og mål for løpet er midt i Tromsø sentrum. Løpet går på is og snedekt vei, samt gang og sykkelveier. Løypene blir markert med rundt firehundre fakler, noe som skaper en flott stemning langs løypa. I mål ved Stortorget er det rigget opp med stor lavvu med bål i midten. På utsiden  av  lavvuen er det også bål som deltakerne kan varme seg rundt, men mest er det for stemningen. Juledekorasjonen henger fortsatt over Storgata med masse flotte lysende hjerter som vises godt i det arktiske vintermørket.

Oppvarming_Stamina_Moerktidstrim_IMG_8616.jpg2015: Oppvarming med Stamina.  Foto: Truls Tiller.


Gode lokale løpere
Arja Arnesen satte ny løyperekord på Mørketidslmila under årets løp med tiden 37:57, mens Hilde Aders satte rekord på PolarNight halfmarathon med tiden 1:21:50. Hilde ble jo sist helg nummer 12 i VM terrengultra og har en flott løpssesong bak seg. 

Til neste års løp er flere gode løpere påmeldt med VM deltakere som Yngvild Kaspersen (SkyRace), Tromsø løpeklubb og Eirik Haugsnes (Terrengultra)  IL Pioner.

Kristian Ulriksen utfordrer løyperekorden til Glenn Thomas Martinsen (1:10:13). Kristian har hatt en fantastisk utvikling i år og satte ny pers i Berlin Marathon med tiden 2:25:44. På startstreken ser vi også Erik Lomås, Salange Friidrett som vant TINE Mila under MSM 2016.

Mørketidsløpet - edition Antarktis = Midnattsolløpet
Norsk Polarinstitutt har ambisjoner om å stille med mange ansatte på startstreken under neste års vinterløp.  Motivasjon er stor blant de ansatte som også har folk i Antarktis.

Arrangøren har inngått samarbeid med Troll stasjon i Antarktis hvor de ansatte skal delta i «PolarNight Halfmarathon – Edition Antarktis». Løpet vil bli målt og det blir foretatt tidtaking med live resultater på nettet både fra Tromsø og Troll stasjon iAntarktis. Det er rundt tyve personer stasjonert på Troll og ambisjonen er å få med flest mulig av disse. Allerede er seks av de ansatte på Troll stasjon påmeldt til «Mørketidsløpet». Løpsforholdene er ganske lik mellom Tromsø og Antraktis på denne tiden, men forskjellen på lyset er stor. Mens det i Tromsø er mørketid er det midtnattsol på Troll. Underlaget på Troll er is med temperatur rundt 0 Celius. Høydeforskjellen er også stor siden Troll ligger på 1280 moh.  og Tromsø ca. 8 moh.

Løpet blir utsolgt
Påmelding til Mørketidsløpet er veldig bra og man regner også i år å selge ut alle startplassene i god tid før løpet. Så de som har planer om å delta bør hive seg rundt å melde seg på så snart som mulig for å sikre plass.

Mer informasjon om løpet på web og på facebook
 

nordlys3_8CE0717.jpg
Er deltagerne heldige får de se nordlyset like flott som da Bjørn Johannessen var i Trømsø og laget reportasje fra 2014-løpet (foto: Bjørn Johannessen).

D4N9780-tromso-loperklubb.jpg
2014: Tromsø Løpeklubb klare til dyst på "hjemmebane" (foto: Bjørn Johannessen).