Nyskapningen Pingvinlekene, et sammarbeid mellom Gneist Friidrett og Akvariet i Bergen, ser ut til og bli en kjempesuksess allerede i det første året. Etter en stilful åpning med innmars fra nærmere hundre rekrutter samt et titalls fra Gneist sin egen PU avdeling med "Blekkulf" i spissen var standeren satt fra første stund. Og etter en mengde flotte resultater i både tekniske øvelser og sprint, var turen etterhvert kommet til distanseløperene som hadde 1500 meter på programmet.

Kveldens første heat var gutter 13-14 år. Her fikk vi se en flott prestasjon av 13 år gamle Mads Fjelltveit fra Kalandseid, som med gjevn fart etterhvert opparbeidet seg en luke til resten av feltet. Desverre dalte tempoet litt på nest siste runde, og selv om han reparerte mye på sisterunden, krøp han rett over 5 tallet med pene 5.00,22. Bak kjempet en trio om de neste plassene og her var det Andreas Jensen, også han fra Kalandseid, som fikk kastet seg først over streken og vant 14.års klassen. Bak fulgte de to 13.åringene Daniel Einarsen (ASK) og Kristian Schjønningsen (Gneist), som alle knep seg under 5.10 grensen.

Det yngste jenteheatet var sett fram mot med stor spenning. Her skulle distansetalentet Ingvild Myking fra Bjarg få sin 1500 meter debut på bane i hard kamp med kretsens beste 12 og 14.åring, Silje Stenersen og Renate Lie, begge Gneist. Og da startskuddet gikk la som vanlig Renate Lie seg i tet og fikk raskt en luke til resten av feltet. Bak henne var det Esther Zijerveldt fra Laksevåg om løp mest offensivt, men ca halvveis bestemte Silje Stenersen seg for å gjøre et realt forsøk på og ta igjen ledende Renate Lie. Hun løp fra gruppen sin og da to runder gjensto så det faktisk ut til at hun skulle lyktes, men Renate økte på nytt farten og hadde egentlig full kontroll inn til pene 5.09.10. Silje fikk notert 5.11,37 mens Ingvild Myking kom inn på 5.27,04 i sitt første forsøk.

I gutter 15 år var det ventet en ny solooppvisning av stortalentet fra Stord, Lars Lunde siden den største konkurrenten Marius Emil Salvanes var opptatt med KM i Sandnes. Men nordfra kom Joakim Sundgot Gustavsen, og Dimnagutten gav Lars Lunde kamp til døren. For første del av løpet gikk ikke altfor fort så de fleste holdt følge. Men når Lars satte inne sin vante "turbo" 400 meter fra mål så det ut som om resten av feltet skulle bli distansert. Men Joakim gav på ingen måte opp, og på slutten nærmet han seg mer og mer uten at han helt greide og ta igjen forspranget.Vinnertiden ble 4.20.46. Vegar Austevoll fra Kalandseid sikret 3.plassen bare slått med drøye 2 sekunder av norgeseneren på distansen. Tvillingene Sondre og Erlend Mæland fra Stord tok de to første plassene i gutter 16 år.

I eldste jenteklasse var det 15 åringene som var dominerende. Vinneren fra Nornalekene, Ingrid Helene Nyhus viste fortsatt at formen var god og tok teten umiddelbart. Etterhvert var det bare to år eldre Jenny Stokkevåg Berg fra Dimna som greide og holde følge. Bak tetduoen løp også debutant på distansen Eline Myking bra og fikk en flott reise i rygg på Ingrid Næss Johansen.Ingrid Helene Nyhus holt jevn fin fart og kunne notere sin andre innendørsseier på distansen for året med nesten identisk vinnertid som sist. Jenny S.Berg fikk det litt tungt på slutten og med en meget sterk sisterunde greide nesten Eline Myking og hente inn forspranget, men spurten startet litt for sent og hun manglet noen få meter.

I gutter 17 og 18/19 år fikk vi en fin duell mellom Thomas M Heggøy og et år yngre Ole Martin Røssland. Etter at Tom Skjæråsen hadde gjort grovarbeidet innledningsvis tok etterhvert kondisjonssterke Ole Martin over. Men den meget raske Stordingen Thomas M.Heggøy hang på og da spurten kom viste han ingen nåde og kunne notere fine 4.18,99. Ole Martin løp inn til 4.20,79 og vant med det 17.års klassen. Bak denne duoen fikk vi en flott duell mellom Magnus Pettersen Lunde og Anders Bjørndal, som sistnevnte vant med snaue halvsekundet.

I kveldens siste heat fikk vi en av de beste prestasjonene da Gularløperen Erik Hovlandsdal dro nesten hele veien og fikk notert fine 4.02,07. Sander Sekkingstad Terum prøvde seg på sisterunden, men Erik slo angrepet kontant tilbake og vinneren av ASK løpet fikk vist at formen også er god på mellomdistanse.Ådne Svahn Dæhlin holdt lenge følge, men den tidligere norgeseneren på 800 meter er ikke i like god form lenger og fikk til slutt mer enn nok med og holde unna for Halfdan Emil Færø fra AKS-77. Bjarte Eikanger var best av veteranene og 4.23.14 lover godt fram mot Veteran NM som skal arrangeres i samme hall om en drøy måned.


Pingvinlekenes hjemmeside med resultater

Pingvinfesten fortsatte søndag


BFG Fana sin spennende og råsterke 1 års juniorgruppe på mellomdistanse/distanse klar for Pingvinleker.
Eline Myking (Fana),Anna Serine Røssland(Gneist),Ingrid Næss Johansen(Gneist),Elina Drivenes(Fana),Målfrid Pettersen Lunde(Fana) og Ingrid Helene Nyhus(Gneist)


Starten gutter 13.-14 år.


Daniel Einarsen tar teten med Mats Fjelltveit og Andreas Jensen tett bak.


Johannes Eggereide og Gustav Elias Krohn, begge Bergens Turn.


Mads Fjelltveit inn til sikker seier.


Tøff kamp om de neste plassene der Andreas Jensen er først i hard kamp med Daniel Einarsen og Kristian Schjønningsen.


Yngste jente Heat ut fra start.


Renate Lie fra Gneist tar føringen rett fra start.


Tuva Straume er som vanlig forsiktig ut fra start.


Esther Zijerveld med Silje Stenersen og Ingvil Myking på slep.


Renate Lie inn til seier.


Silje Stenersen rakk ikke helt fram til Renate Lie denne gang.


Flott 1500 meter debut av Ingvild Myking.


Tuva Straume tar igjen Esther Zijerveld på de siste meterne.


Klart for start gutter 15-16 år.


Lars Lunde fra Stord tar kommandoen fra start.


Men farten er ikke større enn at hele feltet holder følge.


Lars Lunde får uventet tøff kamp av Joakim Sundgot Gustavsen fra Dimna.


Vegard Austevoll fra Kalandseid inn til 3.plass g15 år.


Lasse Nordahl (AKS 77) og Sondre Mæland fra Stord i tøff kamp.


Start jenter junior.


Ingrid Helene Nyhus tar kommandoen som hun også gjorde i Nornalekene for 5 uker siden. 


Anna Serine Røssland har fortsatt et godt stykke igjen til toppformen.


Ingrid Helene tar hjem en ny triumf på 1500m og senker innendørspersen med noen tideler.


Jenny Stokkevåg Berg hadde tatt turen helt fra Ullsteinvik og Dimna jenten blir belønnet med seier i Jenter 17.år på 5.18.10.


Tøff spurtduell mellom Vilde Omholt (229) og Anna Serine Røssland, begge Gneist.


Starten på gutter 17 og 18-19 år.


Tom Skjæråsen fra Varegg tar teten tett fulgt av Morten Fossmark (AKS-77).


Ole Martin Røssland fra Gneist tar over teten. Thomas M. Heggøy fra Stord lurer bak.


Klubbkameratene Anders Bjørndal og Magnus Pettersen Lunde fra Gneist.


Thomas M Heggøy har den beste spurten og vinner 1500 meter G 18-19 år.


Ole Martin Røssland viser fortsatt solid form og vinner gutter 17 år.


Tøff spurtduell mellom Anders Bjørndal og Magnus Pettersen Lunde.


 Starten går for de eldste gutta.


Gularduoen Erik Hovlandsdal og Ådne Svahn Dæhlin tett fulgt av Sander Sekkingstad Terum fra Aurland.


Halfdan Færø (AKS-77) fulgt av BFG sin veterantrio Morten Seliussen, Bjarte Eikanger og Petter Rasmussen.


Erik Hovlandsdal spurtslår Sander Sekkingstad på sisterunden og tar akkurat igjen Egil Hessen med 2 runder.


Sander Sekkingstad blir nummer 2 i dag.


Jørgen Austvik (Fana) og Jørgen Jensen Axelsen (Gneist), som vanlig i tøff duell.


En pust i bakken for stevnelege Karsten Gravdal (tv),Ragnar Evensen (Arenalogistikk) og Terje Norheim (Dommeransvarlig Lengde) etter en lang dag på "jobb" 


Pallen jenter 15 år, Eline, Ingrid Helene og Ingrid.


Dagens andre pingvin for Thomas M. Heggøy fra Stord, flankert av Magnus Pettersen Lunde og Morten Fossmark.