Pingvinlekene fortsatte søndag med 600 meter og på det hyperraske dekket i Leikvanghallen fikk vi en mengde gode tider.Først ut var de yngste og i et fyldig felt på 11 deltagere i gutter 10-11 år fikk vi mange flotte dueller. Den som løp best og gjevnest var Carl Erik Landsvik fra Fana som vant G 11 og ble eneste utøver under 2 minutters grensen i dag da han ble klokket inn på 1.59,22. Hans Magnus Haukøy fra Gneist knep 2.plassen i tøff kamp med Andre Seliussen fra Fana, bege på tider rett over 2-blank. Petter Krohnstad fra Laksevåg vant G10 år på 2.20.09 i tøff kamp med klubbkamerat Thomas Halvorsen.

I jenter 10 år hadde 5 jenter funnet veien til startstreken. Her var det Gneistjenten Amalie Ellingsen Nyheim som utmerket seg med tøff og offensiv løpning hele veien. Hver gang utfordreren Henriette Hoff Skavøy fra BT nærmet seg økte hun farten litt og holdt kontrolert inn til seier på 2.11,73.


Hele 9 jenter hadde funnet veien til startstreken i jenter 11 år og her åpnet Emma Schrøder fra Gneist som en rakett. Men på sisterunden ble hun tatt igjen og på siste 75 meter kom Nora Anie Hisdal fra Bjarg med en solid sluttspurt og løp inn til en overbevisende seier på 2.10,23.Margit Jøsendal fra AKS-77 ble nummer to mens 3.plassen gikk til Tina Straume fra Fana.

Like folksomt var det ikke i gutter 12 år, men her fikk vi til gjengjeld se en flott solooppvisning av Thomas Blucher som løp inn til seier på 2.03,49.Nærmest fulgte Kristen Brosvik fra Norna Salhus.

I jenter 12 år hadde vi lenge sett frem mot et friskt oppgjør mellom Hordaland og Sogn og Fjordane sine beste 600 meter løpere forrige sesong. Og Kristiane Sekkingstad Terum fra Aurland og Silje Stenersen fra Gneist skuffet ikke.Det ble en flott duell med kondisjonssterke Silje som fartsholder og en ivrig Kristiane i spurten som nesten ble overumplet da det viste seg at Silje hadde en langt bedre spurt enn antatt. Tidene ble fine 1.49,36 mot 1.49.61 og er selvfølgelig de to beste tidene i Norge innendørs i år.

Gutter 13 år ble fullstendig dominert av Gneist og Kristoffer Blucher viste seg nok en gang som den beste i klubben da han løp inn til 1.36,89. Litt lengre bak en vanlig fant vi den største utfordreren Kristian Schjønningsen som denne gang måtte nøye seg med 1.45.42. Hermann Hovland gjorde pallen komplett for Gneist med 1.46,58.

Pingvinlekene har blitt en eneste stor opptur for allsidige Kari Kuvaas Herting fra BT, som nå må ha en av de største samlingene med Pingviner i sitt premieskap. Nok en gang greide hun å holde sin argreste konkurrent Mathilde Oddekalv fra Fri bak seg og kunne bryte målsnøret først med tiden 1.51,47. Mathilde ble nummer to med 1.52,05 mens 3.plassen gikk til Michelle F. Heggeland fra Gneist.

I jenter 14 år var det bare 3 deltagere, men med Renate Lie i feltet blir det alltid fart. Hun trakket til fra første meter og fikk som vanlig en stor luke omgående. Men kretsens beste 14 åring har fortsatt et godt stykke igjen til toppformen og greide ikke å holde farten helt inn, men 1.44,44 er mer en godkjent i et løp helt uten konkurranse. Bursdagsbarnet Maren Haugen Lillefosse fulgte nærmest, men 1.50.10 er langt unna hennes kapasitet. Kristiane Thunem fra Fiskå holdt lenge følge med Maren, men måtte gi noen meter på slutten og ble klokket inn på 1.53,20.

Supertalentet Lars Lunde i gutter 15 år skulle få langt hardere konkurranse enn ventet av en annen øyboer, Joakim Sundgot Gustavsen. Allerede fra første meter kjørte gutten fra Hareidlandet opp farten og i perioder gikk det virkelig fort. Da klokken ringte satte som vanlig Lars inn et ekstra gear, men Joakim hadde ikke tnkt og gi seg og i siste sving svarte han kontant på angrepet fra Lars og var helt uimotstålig på oppløpsiden. 1.27,48 var ettermiddagens beste resultat. Henrik Irgens Gravdal gjorde også et bra løp skader og forkjølelse tatt i betraktning, 1.34,87 er mer en godkjent for Gneisttalentet som vant G 14 år.

6 spreke jenter stod klar på startstreken i J 15 år og her var flesteparten av kretsens beste løpere representert. Elina Drivenes hadde vist fin form hele vinteren og var tent på og gjøre et godt løp. Også Målfrid Pettersen Lunde har blomsteret etter overgangen til Fana og det var stilt store forventinger til denne duellen. Som vanlig sparte ikke Elina på kruttet, men raske Målfrid hang greit med. Det gjorde også overraskelsesjenten Mia Bjørlykke fra BT, men når farten ble skrudd opp på siste runde måtte hun gi noen meter. Målfrid derimot greide og kjøre helt opp i ryggen på Elina og i siste sving slo hun til slik vi vet hun kan.Kreftene til Elina var slutt og Målfrid kunne notere seg for første seier på 600 meter på lang tid. Bak trioen kunne vi også notere oss at Thyra Hevrøy begynner å gjøre fremgang og med en fin avslutning greide hun og kaste seg foran Ingrid Næss Johansen og fikk notert fin ny pers på 1.50.32. Gledelig for BFG Fana som nå har 7 solide førsteårs juniorer på distanse.

Desverre var det kommet flere forfall i en av de mest spennende klassene i kretsen vår, G16 år, men vi fikk likevel en flott duell mellom Sondre Dingsør Skogen fra BT og Jonas Gjesdal fra Varegg. Med stor fart og offensiv løpning dro Sondre seieren i land denne gang og 1.26,45 er en topp tid. Så får vi håpe at den allsidige utøveren vurderer å løpe 800 meter under UM i Sanndnes også, han kan helt klart være med å kjempe om medaljene.

Selv om ikke 600 meter er en av de store øvelsene for de eldste, var det likevel litt skuffende at bare 2 av kretsens løpere over 15 år stilte på startstreken her. Heldigvis fylte S&F og M&R på med hver sin løper, så toltalt hadde vi 4 17.åringer på startstreken. Julie Strøm fra Laksevåg stakk av med seieren og ble klokket inn på 1.41,97, tett fulgt av Jenny Stokkevåg Berg fra Dimna. 

Kveldens siste heat, G 17år var langt fyldigere, og her satset Tom Skjæråsen tøfft fra start. Brede S. Kristensen fra Laksevåg var den som fulgte nærmest, men Vareggløperen, som brøt 1500 meter i går, var revansjesugen og holdt farten oppe helt til mål og vant på 1.30,59. Med en flott sluttspurt fulgte Thomas Bomie Larsen nærmest og fikk kastet seg framfor den frisksatsende Laksevågløperen på de siste metrene og sikret sølvet. Brede holdt akkurat unna for Anders Bjørndal fra Gneist som kom meget fort på slutten han også.

Etter to flotte dager med friidrett kan vi trygt si at interessen bare er økende og at den nye hallen er en stor bidragsyter i så hendseende. Men idretten trenger personer som virkelig "brenner" for sin idrett og så heldige er vi i HFIK at vi har slike. Stein Fossen må være det beste eksempelet på det, som uke etter uke stiller opp frivillig og deler sin kunskap med andre idrettsinteriserte. Også trekløveret som er godt bevæpnet, starterne Johan Holstad, Inge Reigstad og Nils Løkkevik yter en formidabel innsats. Og uten arrangørene, denne gang Gneist sin Friidrettsavdelling med Arve Rinde og Trond Leikvoll i spissen for en gruppe på over 50 funksjonærer hadde dette vært umulig å gjennomføre. Dette har vært et stort løft selv for en så resurssterk klubb som Gneist som virkelig kan være stolt over et fantastisk flott teknisk gjennomført arrangement. Med nærmere 500 deltagere og godt over 1000 enkeltstarter er dette allerede blant de største friidrettstevnene på Vestlandet.Listen ble laget høyt, meget høyt, men arrangøren kom over den med stil.

Pingvinlekenes hjemmeside med resultater   

Samleside Leikvang Friidrettshall  

Samleside Friidrett Hordaland UngdomTrangt om plassen i starten på gutter 10 og 11 år.


Carl Erik Landsvik fra Fana tar føringen rett fra start.


Petter Krohnstad tv og Håvard Rinde i fin fight 1 runde fra mål.


Carl Erik Landsvik løper inn til seier i gutter 11 år


Hans Magnus Haukøy og Andre Seliussen kniver om 2.plassen i g 11 år.


Tøff kamp om pingvinene i gutter 10 år, Petter Krohnstad og Thomas Halvorsen, begge Laksevåg.


Klart for start jenter 10 år.


Amalie Ellingsen Nyheim og Henriette Hoff Skavøy.


Folksomt i starten i jenter 11 år.


Margit Jøsendal fra AKS-77 i tet.


Nora Anie Hisdal med klart beste spurt, Bjargjenten inn til seier.


Margit Jøsendal blir nummer to mens Tina Straume fra Fana kniper 3,plassen.


4 spreke løpere i starten på G12 år.


 Thomas Blucher i tet fra start til mål.


Flott løping av Kristen Brosvik fra Norna Salhus.


Starten J 12 år.


Fanaløperne Emily Solem-Young (124) og Viktoria Sætersdal.


Kristiane Sekkingstad Terum inn til flott seier, Silje Stenersen blir nummer 2.


 Klart for start gutter 13 år.


Kristoffer Blucher med råsterk åpning.


Hermann Hovland mest ivrig i gruppen bak lederduoen.


Trener Torstein Erichsen klokker Kristoffer inn på 1.36,89


Starten er akkurat gått i J13 år, Kari Kuvaas Herting tar kommandoen umiddelbart.


Fortsatt Kari i tet når klokken ringer, bak kommer Mathilde Oddekalv fra Fri.


Michelle Heggeland heies fram av ivrige Gneistledere.


Tarikwa Reigstad fra Osterøy og Ingrid Sortland fra Bjarg.


Kari Kuvaas Herting gjør helgen komplett med nok en seier på distanse.


Starten går i J 14 år.


Renate Lie rett i tet som hun pleier.


Maren Haugen Lillefosse tar opp jakten, pappa Arne kan bare konstatere det er langt fram.


Renate Lie klappes inn til ny seier, 1.44,44 denne gang.


Gutter 14.og 15 år har nettopp startet.


Lars Lunde trakker til i det klokken ringer.


Men JoakimSundgot Gustavsen er sterkest i spurten i dag.


Henrik Irgens Gravdal inn til seier i G 14 år, tid 1.34,87.


Flott vinnertid for Joakim Sundgot Gustavsen fra Dimna.


6 spreke jenter på startstreken i J 15 år.


Elina Drivenes tar teten, klubbveninne Målfrid P Lunde følger tett på. Mia Bjørlykke overrasker alle med sterke 1,44,53.


Målfrid Pettersen Lunde er tilbake som kretsens nummer 1 på 600 meter. Elina ble klart slått i dag.


Gledelig stor fremgang for Thyra Hevrøy fra Fana med solid pers, Ingrid Næss Johansen blir slått i spurten for andre dag på rad av en Fanajente.


11 måneder etter fantomløpet i Stangehallen er endelig Målfrid tilbake for fullt på 600m, stor grunn til å smile i dag.


Kun 3 deltagere på 600 meter G 16 år.


Sondre D Skogen fra BT har taket på en småsyk Jonas Gjesdal fra Varegg i dag.


Flott løp av Sondre i dag, 1.26,45 og over 1000 poeng for det resultatet.


Sigurd B. Paulsen fra ASK inn til 3.plass med 1.34,06.


Julie Strøm fra Laksevåg tar teten i J 17, klubbveninne Susanne M Sandstø følger nærmest.


Fint driv over Anna Catharina Mølster fra Florø, 1.57,45 i dag.


Julie Strøm holder akkurat unna for Jenny Stokkevåg Berg fra Dimna.


Klart for start i eldste gutteklasse, 17 år.


Tom Skjæråsen fra Varegg i føringen, Brede S. Kristiansen fra Laksevåg nærmest.


Thomas Bomi Larsen fra Norna Salhus blir nummer 2.


Anders Bjørndal fra Gneist fullfører på 1.32,06.


Ola Hiis Berg fra Ask tett fulgt av Åsmund Guddal Kvarsvik fra Florø.


Tom Skjæråsen holder unna og vinner på 1.30,59.


Sprek gjeng fra Ulsteinvik. Dimna ønskes velkommen tilbake neste år også. 


Pallen G 15 år, Lars Lunde (Stord) , Joakim S.Gustavsen (Dimna)  og Øyvind K. Madsen fra BT


Elina Drivenes, Målfrid Pettersen Lunde og Mia Bjørlykke.


Kristoffer Blucher, 3x1000 poeng og spesialpremie.


Ikke MGP-junior, men store deler av Gneist sin sterke friidrettsavdeling.


Bursdagsbarnet Maren Haugen Lillefosse og Cathrine Harris takker den dyktige "speaker" Stein Fossen for helgens innsats.


Heldig er vi i Bergen som har norges beste speaker, Stein Fossen, et levende leksikon når det gjelder friidrettsstatistikk.