Overskyet og 11 grader i luften, samt et lite trekk medvind ut fra start gav løperne maks godfølelse ved start. Et samlet felt på 99 løpere la ut på de tre distansene 3, 5 og 10 kilometer. Mange barn, men også unge og eldre voksne deltok i det som ble et humørfylt arrangement med god fysisk utfoldelse, mange perser og god stemning blant arrangører og deltakere.

Håvard Austevoll (Kalandseid) vant den lengste distansen med ny personlig rekord 35:12. På kvinnesiden vant Caroline Hordvik (Team Gjerding) med tiden 46:25. På 5km var det Amanda Hellowe  (BFG) som vant kvinneklassen med 20:02, mens Terje Andreas Hordnes (BFG) tok seieren i herreklassen med 17:20. På den korteste distansen (3km) var det Sigve Austevoll (Kalandseid) som kom først i mål av alle, med tiden 11:02, og Ingvild Fjelltveit (Kalandseid) i mål på 13:09 ble vinner i kvinneklassen. Vi gratulerer!

Fullstendig resultatliste; se arrangørs hjemmeside.

Ut fra start kl 1900 tar Håvard Austevoll teten, med pers i sikte.

Bak de aller fremste ser vi at mange unge er med i løpet.

Aller først inn mot mål er Sigve Austevoll på den 3km lange etappen etter bare ca 11 minutter.

Første jente inn mot mål er Ingvild Fjelltveit på ca 13 minutt.

Unge Petter Villanger blir nr 6 på herrenes 3km med tiden 13:34.

Erik A. Brandstadmoen løper 3 km i barfotsko, og tar en flott 2.plass med tiden 12:46.

Nr 1140 er Bjørn Hisdal fra Smørås IL, som løper inn til en flott 9.plass med tiden 14:23, og Bjørn er bare i 12-13 årsklassen.

Rett bak Bjørn kommer enda yngre Even Isaksen, med tiden 15:50.

Stadig yngre; Her ser vi nr 1018 Marcus Mugiraneza fullføre sin 3km på den nydelige tiden 15:54. Marcus er i den aller yngste klassen; 0-9 år.

Knut O. Huseby, Martine Bolstad og Christoffer Bolstad (?) i godt driv mot slutten av sine 3km.

Mathias Lavik, også han i yngste klasse, mot mål på tiden 16:55.

En skikkelig innsats inn mot mål blir oppmuntret. Unge Pål Christensen fullfører flott med tiden 17 blank.

Også mindre barn kunne være med og være i målområdet der det var lekeapparater, servering, musikk og god stemning.

Over på 5 km kommer Dag Rød Hilland på en fin andreplass med tiden 18:12. Vinner, Terje Andreas Hordnes må ha sneket seg forbi i mellomtiden.

Nr 1107 er Øyvind Johannesen (Gneist) som tar fjerdeplassen med 18:59.

Her har vi en noe eldre løper med Ivar Andreas Sandø, som løper en flott 5km med tiden 19:37. Ivar er i  klassen 60-64 år.

Adrian Berge og Tim Jespersen, begge i klassen 12-13 år, på 3km med tidene 19:56 og 19:58.

Første kvinne mot mål på 5km er Amanda Hellowe som akkurat må opp på 20-tallet i dag.

Johanne Rakner fra Varegg tar 2.plassen på kvinnenes 5km.

Janicke Larsen fra BTC tar 3.plassen på kvinnenes 5km med tiden 21:40.

Per Gunnar Bucher-Johannesen mot mål på sin 5km med flotte 22:04.

Øyvind Sandø på veg mot mål, foran Egil Hessen, begge 5km.

Hvem vinner av disse to tro?

Hanna S. Brandstadmoen distanserer far på veg mot mål.

Kristina Broz mot mål på 5 km.

Tommelen opp er et sikkert tegn for en positiv løpsopplevelse. Her er det Petter Djuvstad  Døsvik som koster på seg smilet rett før mål på hans 3km.

Nr 1105 er Svein Thowsen, ofte sett i løypene, en glad mosjonist.

Nr 1146 er Edel Mo, som fullfører 5km på 28:09.

Det kryr av gode familieopplevelser på Kaland, og her er det far og sønn Voll som løper mot mål på 5km.

Martine Fyksen Øyo med rå innsats inn mot mål på 5km.

Nr 1094 er Kristin Engesæth Gjøen (Kalandseid).

Torunn, Nora og Arne Øvergaard Aarvik tar en rolig gjennomkjøring i 5km-løypa. Med bror Stian på "laget" ligger nok denne familien i all beskjedenhet en del over helsedirektoratets anbefaling for minimum mosjon per dag.

Du snakker om sprekinger; Her kommer Håvard Austevoll inn til en flott ny pers og førsteplass på den lengste løypa. Med tiden 35:12 setter han pers med godt over et minutt. Gratulerer!!!

Det har begynt å komme litt nedbør, og premieutdelingene må gjennomføres. Her er det vinnerene Sigve Austevoll (3 km), Amanda Hellowe (5km) og Ingvild Fjelltveit (3km) som mottar hver sine premier, gavekort på MX sport.

Nr 2 på 10 km er Ketil Monssen, med tiden 36:37.

Matthew Lynas tar tredjeplassen med tiden 36:47.

Det er flere av disse utøverne som trener mye. Her kommer en av de som virkelig trener mye, Thomas Andersen. Thomas trives best i terrenget, og gjerne på de riktig lange distansene. Nå skal han snart løpe maraton i de spanske fjella, før han i juli skal delta i Norges tropp i VM terreng-ultra (lengre enn maraton) i Wales.

Her er det Andreas og Sverre Jensen som løper mot mål på sine 10kilometre. 39:45 er slett ikke værst for en i klassen 14-15 år.

Vinner av 10 km i kvinneklassen ble Caroline Hordvik på 46:25. Gratulerer!!!

Disse blide, unge damene, Camilla Grindheim og Bjørg Eva Økland ble hhv nr 2 og 3 på 10km med rett over 50min.

Vi avslutter reportasjen med et bilde av Austevoll - mester på 10 km i dag.

Takk til arrangør, de oppmøtte og værgudene for et flott arrangement, og vel møtt til neste og siste løp i årets karusell som er den 27. mai.