Løypa på både 5 og 10 km var ganske kuperte, og med tanke på det var det ei meget sterk 5 km-tid av en så ung løper. Bestetida til Pernille fra før var 17.57 og skrev seg fra Holmestrand Maraton i vår.

I KK-mila fikk hun hard konkurranse fra Siri Jervell Våg som var bare sekundet bak i mål. Siri har også hatt en meget god sesong i år med blant annet 35.19 på 10 km og 9.45,20 på 3000 m. Hanne Mette Sande tok tredjeplassen på 17.49.

Var det ei ung og fremadstormende jente som vant 5 kilometeren, så var det til gjengjeld ei kvinne med mye rutine og mange gode løp bak seg som gikk til topps på 10 kilometeren. Den ble vunnet av 48 år gamle Thorild Dybwad Mathiesen som helt tilbake i 1992 løp 5000 m på 16.12,58. Nå gjorde hun unna mila på 40.46 og vant med 15 sekunders margin til Maren Nordstad Johansen på andreplass. Magnhild Karsrud ble nummer tre på 41.50.

2272 kvinner fullførte 5 kilometeren og 2701 løp 10 km på en solfylt og sommerlig høstdag i Oslo. 4973 totalt var en liten nedgang fra i fjor da 5414 deltok. En mulig forklaring kan være at KK-mila måtte konkurrere med svært mange andre store løpsarrangement i Oslo-området denne helga.