Ungdomslandslaget reiste til Tournai i Belgia med to utøvere, Jørgen Gundersen og Kristian Blummenfelt. Trener Espen Laaveg har skrevet en fyldig rapport fra europacup-stevnet i Tournai den 30. april 2011:

I Europacupen stiller ikke bare europeiske land, men også land fra andre kontinent. Denne konkurransen skulle bli et godt eksempel på det da pallen ble kledd med utøvere fra tre forskjellige kontinent. Både Kristian og Jørgen har erfaring fra internasjonale konkurranser. De har trent godt hele vinteren og forventet mye av seg selv. Dagen før syklet de gjennom løypa og svømte i innsjøen der konkurransen skulle finne sted. Alt så ut til å gå som planlagt. Tjue minutter før start hadde alle utøverne fått på seg våtdraktene for å varme opp i vannet.

Da det var ti minutter til start hørte vi plutselig sirener fra målområdet. Dykkerne løp fra båtene sine og opp mot skiftesonen. Noe var galt. Det viste seg at en bussjåfør hadde nektet å høre på politiets ordre og hadde kjørt rett inn i en publikumsbro. Flere ble skadet. Denne ulykken førte til at det en stund var usikkert om konkurransen i det hele tatt kunne gjennomføres. Politiet tillot likevel start kl 1830.

Denne gangen gikk alt som planlagt. Starten gikk og Jørgen lå fremst av alle ved runding av første bøye. Dessverre kom det noen opp fra høyre, men både Jørgen og Kristian kom opp med første gruppe. Kristian svømte på 10:05 og Jørgen på 10:12. Opp til T1 var det en lang løpetur. Den løpeturen skulle vise seg å være skjebnesvanger.

I skiftesonen hadde Kristian den raskeste skiftingen av alle på bare tretti sekunder. Igjen kom det gode utstyret til sin rett. Begge var raskt ute på sine sykler og hevdet seg også her. I begynnelsen dannet det seg to grupper i front. Kristian lå helt fremme i gruppe en, mens Jørgen lå på halen i nr 2. Begge sparte krefter og hadde en lett sykkeletappe. Etterhvert samlet de fremste gruppene seg til en stor og Kristian og Jørgen kom sammen inn i T2. Ideelt sett burde de vært litt lenger framme i feltet tilfelle velt. Kristian ble nesten felt av en foran som falt. Kristian syklet de 20 km på 30:29 mens Jørgen syklet på 30:17.

Etter nok en rask skifting bar det ut på de siste harde fem kilometrene. Jørgen fikk dessverre raskt problemer med magen og måtte gi seg. Kristian lå lenge blant de tre beste. Mye spenning var knyttet til Kristians tidsstraff. Han hadde som følge av at han mistet badehette og briller på vei til T1 fått femten sekunders straff. Det ble forsøkt gitt beskjed til Kristian i T2 og før straffeboksen på første av de to rundene på løpinga, men til ingen nytte. Kristian var fokusert på å holde tempoet. Da Kristian nærmet seg boksen for andre runde måtte han ta straffen sin. Skulle han løpe forbi ville han bli diskvalifisert! Coach og leder på turen Espen Laaveg løp ved siden av Kristian for å gi beskjed. I straffeboksen sto Kristians far og ropte. Kristian fikk beskjeden og sonet sin straff.

Han kom i mål på tiden 57:55 som betyr en tid på 16:25 på 5 km! Han kom inn som nr 7, men ble raskt nr 6 da en foran ikke hadde sonet sin straff. Kristian var 17 sekunder bak tredjeplassen i mål.

Det er ingen tvil om at vi her har to gutter som vil kunne dominere i verdenstoppen, og som vi gleder oss til å følge videre. Neste store konkurranse er Europacup i Brno i Tsjekkia 21. mai.

Vinner av konkurransen ble Matthias Steinwandter fra Italia på tiden 57:01. Andreplassen gikk til Sør Afrikas representant Wian Sullwald på tiden 54:14. Kirill Uvarov fra Kasakstan ble nummer tre på tiden 57:38.

Link til en filmsnutt fra konkurransen her.