Årets Grefsenkollen Opp gikk i flott sommervær med om lag 20 grader og lange perioder med sol. Det gode været bidrog nok til mange etteranmeldinger, og den gamle deltakerrekorden ble overgått med 24 løpere. 

Også en av løyperekordene ble slått. Det stod Annie Bersagel for. Hun løp på meget sterke 18.53 og hadde nesten 3 minutters forsprang til kvinne nummer to, Kari Madslien. Den gamle rekorden tilhørte Solfrid  Braathen som løp på 20.02 i fjor. 

Annie Bersagel var godt fornøyd med løpet som hun hadde tatt nokså på sparket. 

- Jeg bestemte meg for å bli med bare et par timer før start. Men siden jeg alikevel skulle ha ei kvalitetsøkt, fant jeg ut at jeg like gjerne kunne bli med, fortalte hun til Kondis etter målgang. 

Etter 3000 meteren i elitestevnet på Brandbu på onsdag der det ikke gikk så bra, var det godt å få ei tilbakemelding på at det ikke var noe galt med formen. 

- På Brandbu fungerte det bare ikke. Kanskje var jeg sliten etter en lang dag på jobb, og været gjorde det heller ikke noe lettere å løpe fort, fortalte Tjalve-løperen etter å ha forsert de 4,5 kilometerne fra Sinsenkrysset til Grefsenkollen. 

I herreklassen hang Erik Sjöqvist og Øyvind Heiberg Sundby med Weldu Negash i ca. 1 kilometer. Så dro Weldu fra Erik og Erik fra Øyvind, og rekkefølgen holdt seg til mål. Der skilte det 22 sekunder mellom de to første og ytterligere 25 sekunder ned til tredjeplassen. Vinnertida på 16.33 var 36 sekunder bak løyperekorden til Hillary Kipchumba.


En kilometer fra mål har Weldu Negash fra BUL fått ei markant luke til svensknorske Erik Sjöqvist. (Foto: Runar Gilberg) 


Annie Bresagel vant klart og satte løyperekord med over minuttet i den sjette utgaven av Grefsenkollen Opp. (Foto: Runar Gilberg)
 

  Kvinner - de beste uavhengig av klasse    
1 Bersagel,Annie Tjalve 18:53
2 Madslien,Kari Nydalens Skiklub 21:32
3 Ourom,Mari Oppsal orientering 21:44
4 Brennhovd,Marit Sk Vidar 21:45
5 Sørset,Astrid Brathaug kjelsås 21:53
6 Mobakken,Ane Uglem Lillomarka skiklubb 21:55
7 Morken,Kaja IK Tjalve 21:56
8 Ulleberg,Karine Fluge IL Try 22:00
9 Bergsløkken,Ida privat 22:05
10 Wilkens Jernberg,Thine kjelsås 22:13
       
  Menn - de beste uavhengig av klasse    
1 Negash,Weldu IL i Bul 16:33
2 Sjöqvist,Erik Enhörna IF 16:55
3 Sundby,Øyvind Heiberg IK Tjalve 17:20
4 Mørk,Øystein SK Kraft 17:29
5 Deighan Hanssen,John Christian Asker SK 17:49
6 Grønvold,Sondre Lyn ski 17:59
7 Hagesveen,Arild Bøler IF/SKIGO 18:26
8 Kristoffersen,Inge Vind IL 18:32
9 Persen,Espen Røa IL/NTG-G 18:35
10 Bergstå,Robert Svarstad IL 18:38

 
Alle resultater

Frode Klevstuls blogg
Siri Vilbergs blogg
Tim Bennetts blogg
Espen Ringoms bildespesial


Motbakkeekspert Øyvind Heiberg Sundby har god kontroll på tredjeplassen, foran Øystein Mørk. (Foto: Runar Gilberg) 


Vi tar en nærmere kikk på Øystein Mørk som nærmer seg 40, men som har hatt fin framgang også i år. Nå ble det fjerdeplass for Lier-mannen som før årets sesong meldte overgang til SK Kraft. (Foto: Runar Gilberg) 


Langt fram i feltet befant også denne gjengen seg. Stian Bergstå leder an foran Sigurd Lund Røer, Albert Sperstad og Gerard Cornelissen. Alle kom i mål på ca. 19.20. (Foto: Runar Gilberg) 


Ungdommene utgjør en stor andel av deltakerne i Grefsenkollen Opp. Olaf Talmo (356) løp inn til førsteplass i klasse 12-13 år på sterke 19.26. (Foto: Runar Gilberg) 


Grefsenkollen Opp foregår stort sett i grønne omgivevelser, men sjøl om det er en o-klubb som arrangerer, er det et reint asfaltløp. Lars Bjørndal (39) har snart mål i sikte og ser ut til å trives på asfalten. (Foto: Runar Gilberg) 


Kari Madslien er ei av de spreke i landet. Hun vant klasse 45-49 år og ble nummer to totalt. Bak Kari var det meget tett, og bare 16 sekunder skilte mellom kvinne nummer tre og åtte. (Foto: Runar Gilberg) 


Kondis-president Tim Bennett trivdes i bakkene og gav fin drahjelp til de damene som med minst mulig margin ikke klarte pallplass. (Foto: Runar Gilberg) 


Nå er det bare 300 meter og et par svinger igjen. Sola har gjømt seg bak ei sky, og løperne gir jernet inn mot mål. (Foto: Runar Gilberg) 


Noen tar seg imidlertid tid til å gi honnør til fotografene. Frode Klevstul er vanligvis - og også denne gangen - en av dem. (Foto: Runar Gilberg) 


Til slutt har en målseilet like foran seg. Etter en liten sluttspurt er 4,5 km og 270 høydemeter er unnagjort. (Foto: Runar Gilberg)


To av de med mest spenst i steget som nådde toppen, var ekteparet Espen Tønnessen og Lene Espegren Tønnessen. Lene har 12 NM-gull i lengde og tresteg, og hun har fortsatt den norske rekorden i tresteg. Espen Tønnessen, som nå er fagsjef for trening på Olympiatoppen, har også hoppa både langt og høyt. Men denne dagen ble det mer løping enn sprunglauf opp til Grefsenkollen. Espen kom opp på 22.31 og Lene på 25.34. (Foto: Runar Gilberg)


Speaker Sigmund Hov Moen lot seg imponere over de mange gode resultatene, ikke minst blant de unge. Her er det gutta i 14-15-årsklassen som intervjues på pallen. 


Til sist var det premieutdeling til de tre beste i kvinne- og herreklassen. Vi ser fra venstre: Kari Madslien, Annie Bersagel, Mari Ourom, Øyvind Heiberg Sundby, Weldu Negash og Erik Sjöqvist. (Foto: Runar Gilberg)  


Noen drøyde retretten litt ekstra og tok virkelig til seg utsikten på "Oslos tak". Vemund Aker, Frode Klevstul og Adelheid Huuse slapper av i sola og nyter den gode følelsen det gir å ha fullført et så krevende løp. (Foto: Runar Gilberg) 


Flere bilder fra Grefsenkollen Opp: 


Weldu Negash har bare 100 m igjen. (Foto: Bjørn Hauge) 


Øyvind Heiberg Sundby har slitt med en lyskeskade i vår, men klarte likevel tredjeplassen. (Foto: Bjørn Hauge) 


Annie Bersagel holdt følge med svært så kompetente mannlige løpere. (Foto: Bjørn Hauge) Det varme været gjorde at noen kasta skjorta. (Foto: Bjørn Hauge) 


Med nedfalt startnummer og trøya til arrangøreklubben, Nydalen Skiklubb, spurtes det mot mål. (Foto: Bjørn Hauge) 


David Thorvik spurter inn til andreplass blant 17 løpere i klasse 12-13 år. (Foto: Bjørn Hauge) 


Espen Hegstad Krüger klarer ei topp 10-plasseringer i 14-15-årsklassen. (Foto: Bjørn Hauge) 


Etter hvert er det nesten en kø av løpere inn mot mål. (Foto: Bjørn Hauge) 


Astrid Brathaug Sørset ble nummer fem av kvinnene, men det var bare 9 sekunder opp til tredjeplassen. (Foto: Bjørn Hauge) 


Ida Bergsløkken var dagens niende raskeste dame. (Foto: Bjørn Hauge) Løperne tok uten unntak hensyn til stopp forbudt-skiltet i siste bakken. (Foto: Bjørn Hauge) 


Kjetil Myhrvold med startnummer 248 retter blikket mot målseglet mens andre heller fokuserer på bakken foran seg. (Foto: Bjørn Hauge) 


Sofie Aarnes løper som den helten hun er. (Foto: Bjørn Hauge) 


Siri Vilberg mestrer både løpe- og skrivekunsten og bloggreportasjen hennes fra Grefsenkollen Opp finner du her. (Foto: Bjørn Hauge) 


Kan vi endelig få et skikkelig spurtoppgjør? Begge har sørga for å ha brikkefoten først. (Foto: Bjørn Hauge) 


Jovisst er det Marthe Kristine Karseth som nokså gjennomført antrukket langer ut. (Foto: Bjørn Hauge) 


Siri Vilbergs mantra var å bruke armene, og det kan fort være flere som tenkte på akkurat det. (Foto: Bjørn Hauge) 


Klara Lyngnes er en flitt deltaker i små og store løp. Heller ikke denne flotte muligheten lot hun gå ifra seg. (Foto: Bjørn Hauge) 


Sola skinner og løperne fortsetter å strømme mot mål. Publikummet i yttersvingen blir aldri lei av å heie. (Foto: Bjørn Hauge) 


Cecilie Wærp Hauge lar seg ikke distrahere av fotografen. (Foto: Bjørn Hauge) 


"Jo, jeg tar han på ytter'n", tenker eller tenker ikke Karianne Olsvik Dengerud som ble nummer tre i klasse 12-13 år. (Foto: Bjørn Hauge) 


Så var det resultatopplesing og premieutdeling ved Sigmund Hov Moen - en av de vakreste ettermiddagene i hovedstaden. (Foto: Bjørn Hauge) 


Og har ikke de spreke gått heim enda, så sitter de der fremdeles. (Foto: Runar Gilberg)