Med syv løpere i sitt forsøksheat la Thomas Roth seg omtrent midt i feltet den første runden, men ble deretter forbiløpt. Ut på oppløpssiden, hundre meter før mål, lå han sist i feltet. Men Roth fikk klar bane innerst ved lista og kunne sette inn en spurt som brakte ham opp på 4. plass og direkte videre til morgendagens semifinale. 

- Jeg følte jeg hadde krefter igjen på oppløpet, og de var det jo ingen vits i å spare på. Og når jeg dessuten så at jeg nærmet meg de øvrige løperne fikk jeg mer og mer selvtillit og begynte å få troa på at dette skulle gå, smiler Roth som også var veldig fornøyd med tiden 1.47.78 (som bare er 11 hundredeler bak persen han satte nylig). Spesielt var sluttiden god med tanke på den relativt beskjeden åpningsrunden på 53,36 sek. Heatet ble for øvrig vunnet av Yuriy Borzakovskiy på 1.47.48. 

På forhånd var målsetningen for Thomas Roth å nå semifinalen. Nå er målet nådd, og nye mål må settes.  
- Jeg hadde vel egentlig ikke trodd jeg skulle klart å komme til semifinale. Nå gjelder det å omstille seg og finne ny motivasjon, avslutter Roth. 

Alle Kondis-reportasjer fra EM 2012


Borzakovskiy (i hvitt) og Thomas Roth side om side etter første runde. (Foto: Bjørn Johannessen)


På oppløpet fikk Roth klar bane innerst og kunne løpe seg opp fra siste til fjerdeplass. Det resultarte i plass i semifinalen. (Foto: Bjørn Johannessen)
Om Thomas Roth hadde "stang inn", så hadde Ådne Svahn Dæhlin "stang ut". Han åpnet offensivt og lå framme i feltet og preget teten første runde på en 2.-3. plass. Åpningsrunden gikk veldig rolig - med passering 400 m på 54,72. Men ut på de avsluttende 200 m datt Ådne noe nedover i feltet og endte på 6. plass med 1.49.34. De fire beste i heatet gikk videre til semifinale. 

- Jeg føler jeg gjorde alt riktig helt fra start, lå helt perfekt til og klarte å løpe sånn jeg hadde tenkt. Men jeg klarte ikke henge med de beste på slutten. Jeg stivnet ikke, hadde 28 på siste 200 m, men problemet var bare at de andre løp enda fortere, konstanterer Dæhlin som dagen før hadde feiret sin 30-årsdag. 

Heatet til Dæhlin ble vunnet av tyskeren Sebastian Keiner på 1.48.09.  


Dæhlin godt med etter første runde. (Foto: Rolf Bøhn)Men på oppløpet ble Dæhlin hengende litt for langt bak og kom inn på 6. plass. Dermed blir det ikke noe videre avansement på Dæhlin som dagen før kunne feire sin 30 årsdag. (Foto: Rolf Bøhn)
 
Alle resultater