Tekst og foto: Bjarne Vad Nilsen

Trond Arne Rugland ses i rød singlet nest lengst til venstre.

PUMA-cupen er en dansk vinterturnering med både terreng- og gateløp som foregår hele vintersesongen. I helgen var det 15 km, og traseen var en rundløype på 1,66 km som ble løpt 9 ganger. Løypen var ikke helt flat (flat for norske forhold) med en del svinger noe som betød ikke optimale forhold for gode tider. Bar asfalt, sol og +2 var uansett en god sak på denne tiden av året i forhold til snø og is på Hovden.

Men nå var ikke tiden viktig, poenget var en god gjennomføring og bekreftelse på at vintertreningen fungerer. Etter å ha løpt jevnt i en 5-mannsgruppe som passerte 5 km på 15.45 og 10 km på 31.48 ble det noe tungt på åttende runde med en liten sprekk. Rugland endte til slutt på sjetteplass med tiden 48.02. Vinnertida var på 47.19 og tilhørte Morten Munkholm. Han ble nordisk mester i terrengløp i 2009, men var noe plaget av mageproblemer i dette løpet.

Neste konkurranse for Rugland er DM 10 km utenfor København 27. mars. Hvis alt går etter planen, er det mulig han nærmer seg samme nivå som i 2009, og da bør 30-tallet være realistisk.

PUMA-cup i Danmark kan ellers anbefales hvis man ønsker å bryte opp vintertreningen. Det er alltid god deltakelse og nesten aldri krevende forhold med snø og is.