Jan Kristensen er valgt ut til årets Run Free Now-vinner. I august skal han delta i et av verdens mest krevende terrengløp, Ultra-Trail Mont Blanc. En del av våre lesere har vel fått kjenne på kroppen at dette løpet ikke er for pyser, selv om Kristensen har valgt den korteste løypa.

Premien er at Kristensen får hjelp av personlig trener Jon Harald Berge og han ser frem til knallharde treningsøkter gjennom sommeren.

- Jon Harald Berge er et stort navn i Ultra-miljøet. Å få hjelp av ham gir konkurransen en helt ny dimensjon med tanke på å kunne forberede meg skikkelig til ekstremløpet i august. Jeg er forberedt på mye oppover- og nedoverbakke trening de neste månedene, sier Kristensen.

Kristensen er 54 år og er leder for klima i Telenor-konsernet. Han er en ivrig mosjonistløper og har de siste årene blant annet løpt maraton i Oslo, Stockholm, London, Berlin, Paris og New York. Han stiller også gjerne opp i løp som Råskinnet, Nordmarkstravern, Sentrumsløpet samt motbakkeløp som Oslos Bratteste og Tryvann Opp.

Profilert personlig trener

  Jon Harald Berge er ingen hvem som helst og det er vel knapt nødvendig å presentere ham på disse sidene. Han ble kåret til fjorårets ultraløper i Norge og innehar norgesrekorden i 24 timers løp distansen 255.764m satt i VM i Frankrike tidligere i år. Det holdt til en 7. plass totalt for Berge.

Han gleder seg til å hjelpe Kristensen. - Noe av de viktigste jeg kan bidra med er å gjøre Jan mentalt forberedt på kraftanstrengelsen han skal gjennom. Han må velge et løpsopplegg som passer ham. Han må velge riktig fart og holde seg til planen. Nok drikke og mat underveis er også avgjørende for å lykkes, mener Berge.

Spennende målsetting

 Flere hundre nordmenn deltok i årets Run Free Now-konkurranse og juryen hadde en utfordrende jobb med å velge ut en vinner. - Vi valgte Jan Kristensen fordi vi synes målsettingen om deltagelse i kortversjonen av Ultra-Trail du Mont-Blanc er ambisiøs og spennende. Kristensen har vært gjennom dette løpet før og vet hva han går til. Samtidig har han mye å lære og vi vet at Jon Harald Berge er riktig mann for oppgaven, sier markedssjef i Intersport, Geir-Olav Killingstad.

Run Free Now:

  Run Free Now er et fellesprosjekt i regi av Intersport, Adidas og Asics. Konkurransen foregår i land over hele Europa. Løpere fra 18 år og oppover har kunnet delta via internett – uavhengig av løpeerfaring. Vinneren får sin egen personlige trener for å hjelpe seg frem mot sitt personlige mål.

Gratulerer!!!

 Vi kan ikke annet enn å gratulere Kristensen med at han nå får Jon Harald som personlig trener. Berge er en av de helt sjeldne løperne som aldri fravviker sine mål underveis i et løp. Når det gjelder skjema og detaljplanlegging angående fart, løyper, næringsinntak og disponering av krefter er han uslåelig.

Vi er 100 % sikre på at Kristensen har fått den perfekte treneren for den kommende oppgaven og gleder oss til å følge med på det videre opplegget.

Er ikke helt sikker på symbolikken i at Kristensen løfter Berge. Dette er et bilde fra premieutdelingen.