"Round Rotherham Run 2010" er et stort 50 miles (80,5 km) løp i England. Hele 247 løpere fullførte det individuelle løpet, i tillegg var det stafett i den samme traséen.

Løpets hjemmeside

Løypekart

Harald Aas, som vant UltraBirken i fjor på en glimrende tid, løp Oslo Maraton for tre uker siden på 2.35. Selv om tiden på maraton er god, er han helt klart en enda mye bedre terrengløper. Løpet i England var en del av forberedelsene til deltagelse i Western States 100 miles, der Harald trengte et resultat på 50miles+.

Det blir spennede å se om Harald kommer gjennom trekninga og får delta i Western States allerede i år.
Det som synes mer sikkert er at han kommer til å bli tatt ut på det norske laget til VM terrengløp i Irland 10.juli: World Trail Challenge(50Miles), Connemara.

Resultatlista fra RRR er nettopp lagt ut, og vi håper å komme tilbake til utviklingen undervbeis i løpet. Harald står i alle øverst på lista, på delt førsteplass sammen med engelske Duncan Harris. De har begge tiden 6.29.35, henholdsvis 6 og 18 minutter foran løperne på 3. og 4.plass. Det var nesten en time ned til 5.plass, og det altså i et løp med 247 fullførende deltagere.

Bommet 10-15 min da han var alene i tet
Vi fikk kontakt med Harald søndag kveld, og som svar på våre spørsmål svarer han:

Det var noen som starta ut ganske friskt, og siden jeg ikke kjente løypa dro jeg ut likt med disse. Var alene i tet etter ca 30 kilometer, men etter ca 60 kilometer løp jeg feil og tapte 10-15 minutter. Ble da tatt igjen.
Hadde også en feilløping til ved ca 70 kilometer. Han jeg løp sammen med fra ca 60 kilometer lurte på om vi bare skulle løpe sammen over mål, og etter 6,5 timer løping midt i England var jeg passe likeglad og syntes det var greit...
Fin konkurranse, men det var altså litt utfordrende med merking. Jeg hadde med kart hele turen...

forteller altså Harald i en SMS søndag kveld.