Det var spenning til langt inn i siste etappe i herreklassen i årets St-Olavslopp. Skogn som vant de tre første dagene startet på den lange sistedagen ca to og et halvt minutt foran Namdal Løpeklubb. Rindals-Troll på tredje hadde også en mulighet på seier, men det forutsatte at et av de foranliggende lagene fikk noe problemer.
 
Varmt vær mot slutten opp imot 30 grader gjorde at alle muligheter var åpne. Dadafo Dhaqabi, Namdal, løp hele etappen mellom Krokom og Østersund, som er en halvmaraton. Han tok inn en del på Skogn i starten av etappen, men måtte resignere mot slutten. Skogn delte etappen mellom tre løpere, og det var nok en fordel i varmen.

Tre forskjellige klubber har vunnet de tre siste årene i herreklassen, Rindals-Troll vant i fjor og Namdal Løpeklubb i 2008. Arrangørene håper at noe lag sørfra kan komme å prøve å gi de tre trønderske løpeklubbene kamp om seieren i verdens vakreste landeveisstafett.

I kvinneklassen, som gikk bare den siste dagen, var det bare et lag, Strindheim. Det gjorde flotte etapper og laget hadde også et sterkt lag i mosjon kvinner i tillegg. Sterk bredde i Trondheimsklubben på jentesiden.

Mosjonsklassen er den store i St-Olavsloppet, og der foregår mange interne kamper. Arrangementet ser en stigende tendens i deltakerantallet, og en offensiv ledelse satser på å finne nye innfallsporter for å øke deltakelsen ytterligere.

resultater og mange bilder på hjemmsiden til St-Olavsloppet

Tore Berdal løper Skogn inn til sin første seier i St-Olavsloppet.

Gro Jordalen løper Strindheim inn til seier i kvinneklassen.