Start_11_del2_A20G6186.jpg
Rekordmange startet i Nordmarka Skogsmaraton i 2013. 649 fullførende var deltakerrekord for 5. gang på de 6 siste årene.   Foto: Kjell Vigestad

Skogsmaraton flytter til tredje lørdagen i juni

Tidligere har Nordmarka skogsmaraton blitt arrangert i midten av juni. Med Birkebeinerløpets flytting fra september til juni har imidlertid to meget populære lange løp i skauen kommet veldig tett på hverandre.

I år var det en uke i mellom. I 2014 har Birkebeinerløpet lagt seg på den helgen som Nordmarka skogsmaraton har hatt i alle år. Etter å ha vært i kontakt med Birkebeinerarrangørene ble det klart at sistnevnte ville legge løpet sitt til denne helgen i årene framover. Derfor besluttet Nordmarka skogsmaraton å skyve sitt arrangement en uke lenger ut i juni. Dette både for at deltakerne skal kunne delta i begge disse meget populære arrangementene, men også fordi flere i skogsmaratons arrangørstab pleier å delta nettopp i forbindelse med Birkebeinerløpet, enten som deltaker eller i støtteapparatet.

Arrangoerer_Skjaersjoen_DSC_1469.jpgNoen av arrangørene ved Skjærsjøen.  Foto: Mauro Pau

Synes det er urimelig med lisensordningen

«Nordmarka skogsmaraton har i alle år først og fremst henvendt seg til mosjonistene. De er ikke akkurat fåtallige, de løperene som har debutert på maratondistansen nettopp hos oss.» sier Lars Johan Fossvold fra Jernbanens idrettslag Oslo, som er en av de to klubbene bak skogsmaraton.

Han fortsetter:
«Vi har full forståelse for at friidrettsforbundet trenger midler til sitt arbeid og har i tidligere år betalt inn lisens til NFIF for halvparten av deltakerne våre. Den andre halvparten har gått til bedriftsidretten. Denne ordningen kom vi fram til selv, vi har et betydelig innslag av løpere organisert gjennom bedriftsidretten, dermed var det naturlig å sende noen midler også dit. Lisensen per deltager har da ligget på 8-12 kroner per deltager. Men det var dengang da. Nå ønsker NFIF lisens på 50 kr for alle våre deltagere som ikke har helårslisens. I tillegg til å vinke farvel til støtten til bedriftsidretten vil dette gi oss og våre deltagere en merkostnad på over 35.000 kr. Det betyr 35.000 kr ut av klubbkassa. Å arrangere slike store løp krever mye arbeid, hele året igjennom. Vi som holder på med dette er naturligvis opptatt av at overskuddet vi jobber hardt for å oppnå kommer våre egne klubber til gode. Tatt i betraktning at våre deltagere på skogsmaraton i all hovedsak er mosjonister og bedriftsidrettsfolk som i liten grad faller innunder det arbeid NFIF utfører, synes vi et slikt lisenskrav er svært urimelig.»

Påmelding til Nordmarka Skogsmaraton åpner 1.januar 2014

Påmeldingen til Nordmarka skogsmaraton åpner 1. januar 2014 på løpets hjemmesider www.skogsmaraton.no. Lars Johan Fossvold opplyser at arrangørene fortsatt er i tenkeboksen angående hvordan de skal forholde seg til NFIFs nye lisensordning. «Blir det aktuelt med NFIF-lisens for oss, noe som slett ikke er avgjort enda, må vi gjøre endel endringer i påmeldings- og innbetalingssystemet vårt innen påmeldingen åpner 1. januar. Derfor må vi komme fram til en avgjørelse innen utgangen av november.»

​Det er ellers verdt å nevne at de nye arrangørene er godt i gang med planleggingen av neste års skogsmaraton. De har allerede mottatt de første påmeldingene per e-post fra ei gruppe maratonløpere fra Jomfruøyene i Karibien.

JIL.jpg                Nordmarka_Skogsmaraton.jpg                 LYN_176.jpg

Nye arrangører i 2014
I 2014 er det de nye arrangørene LYN og Jernbanens Idrettslag  i  Oslo som tar over etter 20 år med Jernbaneverkets Bedriftsidrettslag og IL GeoForm som arrangører.
Det var tidligere i sommer at de nye arrangørene sto frem på en direktesending på kondis.no fra et Sognsvann i strålende sol og kunne fortelle at Nordmarka SKogsmaraton ville fortsette også neste år.
 
 

John_Henry_Strupstad_640_DSC_1503.jpgJohn Henry Strupstad løp nesten inn til løyperekord med den sterke tiden 2:39:09  Foto: Mauro Pau

Kjersti_Lerkeroed_700_DSC_1590.jpg
Kjersti Lerkerød løp på en av de beste tidene av kvinnene noensinne med 3:12:53  Foto:Mauro Pau

Guro_Halsa_Bakken_maratondebutant.jpg
Guro Halsa Bakken, Sør-Fron IL var en av mange debutanter på maraton. Foto: Silja S. Amundsen