Vi skriver august og kan med rette si at høstsesongen er i full gang. Været er nå like ustabilt som yr.no har vært i hele sommer og terminlista er smekkfull av løps-og sykkelarrangementer som kondisjonistene kan velge og vrake i. Rene godteposen spør du meg. Helt frem til kong vinter melder sin ankomst og de fleste, noe motvillig kanskje, må la løpesko og sykkel vike til fordel for diverse nedstøvet vinterutstyr, kan man altså virkelig meske seg i arrangementer og tilbud. Og godt er det! Sognsvann Rundt Medsols (SRM) er ett av mange løpstilbud i Oslo regionen, og er uten tvil et ypperlig treningsløp for alle, uansett alder, kjønn, ambisjoner og fysisk form.

Resultater
SRM sin hjemmeside
 
Alle bilder og tekst : Silja Svanstrøm Amundsen
Idyll - forøvrig også en nydelig DumDum Boys sang
 
STEMNING FØR START
SRM har lenge hatt en avtale med værgudene og også i dag ble arrangementet avviket i herlig sol og oppholdsvær. Vannet var blikkstille og det var tydelig at ikke alle har avsluttet verken bade/svømme- eller grillsesongen; noen tviholder rett og slett på sommeren til det siste. Folk koste seg både i startområdet og nede ved vannet. En gammel kjenning dukket i dag opp på Sognsvann, selveste Rusle Randi i egen person. Det er vel første gang i år at jeg har sett henne, og som vanlig iført sin flotte kjole.
Rusle Randi
 
KONDISJONISTENES INNTOG PÅ SOGSNVANN
Sist onsdag løp ikke mindre enn 272 personer rundt Sognsvann i tidsrommet 18:00-19:30, og med så mange registrerte startende kunne vi konstatere at SRM nr. 276 ikke bare var årets største men også det tredje største SRM i historien! Det er ingen tvil: de løpsglade kondisjonistene har kommet for å bli, i alle fall på Sognsvann. Til start i dag stilte ikke mindre enn 225 løpsglade mennesker, både store og små. Det var mange unge løpere denne onsdagen også og i følge med enten mor eller far (eller andre) virket det som de trivdes veldig godt i det deilige høstværet.
Fremtiden er sikret for kondismiljøet. Her ivrige unge løpere før start
 
FERDEN RUNDT VANNET
Etter den kraftige veksten i antall startende er puljestart innført (av sikkerhetsmessige grunner). Dette har fungert utmerket. En positiv bi-effekt av dette fikk jeg oppleve på min ferd rundt vannet i dag. Rett etter start la jeg nemlig i vei rundt vannet i motsols retning og hva fikk jeg se? Jo, en endeløs lang rekke av løpende mennesker! Dette var jo helt genialt for en som skulle ta bilder og samtidig et utrolig morsomt skue. I anledning jubileumssesongen får hver deltager som løper 5 løp gjennom sesongen en t-skjorte med SRM logo. Jeg så mange som var iført slike t-skjorter rundt vannet i dag, og det var virkelig moro. Det betyr at veldig mange allerede har løpt mer enn 5 SRM og det er bra!
Perfekt SRM bunad. SRM t-skjorte og tidtagerbrikke rundt ankel
 
SRM TILPASSER SEG DE LANGE LØP
Frem mot Oslo Maraton har SRM et utvidet tilbudet til de som ønsker å løpe lenger enn de vanlige 1, 2 og 3 rundene. I hele 6 onsdager på høsten (11. August tom. 15. September) er det mulig å løpe 4 og 5 runder med tidtaking på Sognsvann. Det er mange som benytter seg av dette tilbudet og det var ganske mye par-løping å se på de løperne som passerte meg mer enn en gang. I dag løp tre kvinner 4 runder, hele åtte menn gjorde det sammen og syv menn løp 5 runder. Det er ingen tvil om at det er hyggelig med litt selskap ”i det lange løp”.
Håvard Nordgaard til høyre. en av de som definitivt løper langt!
 
MÅNEDENS PREMIE
Siste onsdag i hver måned trekkes det ut premier blant alle som har deltatt på alle onsdagene i inneværende måned. Hovedpremien er et par fritt valgte joggesko fra Løplabbet. I dag var det Kjell Johannessen som stakk av med denne velfortjent premien. Olav Kleppe gjorde i dag sitt SRM nr.18 og ble også trukket ut som månedsvinner av gavekort på Løplabbet. Han kunne fortelle at dette var tredje gangen i år at han ble vinner av gavekort, og som om ikke det var nok, han har også vunnet to ytterligere uttrekkspremier; bok og gratis startkontingent i Tunnelløpet. Hvis ikke han har tjent inn leiebrikken nå så vet ikke jeg....og bare for å gjøre historien komplett: hans kone Maritha vant i dag gavekort hun også, så, noen har vist hell i både spill og kjærlighet!! Vi ser selvfølgelig frem til å se dem begge på alle løp i september, for, de kan jo ikke gi seg nå......
 
Olav Kleppe - storvinner
 
Maritha Kleppe - følger i mannens fotspor........
 
Under følger et knippe med bilder. Vi lar bildene tale for seg selv og minner igjen om at høsten er fantastisk fin tid for løping.
 
 
 
 
 
Hans Kristian Fløystad - dagens raskeste!
09:33 er historiens nestraskeste, kun Bård Kvalheims løyperekord
på 09:21 er raskere.