Løypa blir oppgitt å være 15,325 km, og Sondre Nordstad Moen vant på 45.57, noe som gir en snittfart på så vidt under 3.00 per km. Den gamle rekorden var på 47.54 og tilhørte Peder Arne Sylte, som i 1979 løp 10.000 meteren på 28.54,5 og 5000 m på 13.46,2. Løyperekorden satte imidlertid Sylte ni år seinere i 1988, som er året etter at han satte halvmaratonpersen sin på 1.05.52.

I fjor vant Henrik Grøseth Botn Rundt på 52.46. Det rapporteres om 10 grader og mye vind under årets løp, og Sondre fikk en fin dokumentasjon på form i forkant av mer seriøse konkurranser.

- Neste løp for meg blir Åpningsstevnet på Bislett 19. mai, der jeg løper 3000 m. Deretter Nordic 10.000 m Challenge 23. mai i Kerava i Finland, forteller Sondre.

Alle resultat

Sondre Nordstad Moen hadde god avstand bakover til de andre løperne da han løp gjennom den vakre Rissa-bygda og satte løyperekord i Botn Rundt. (Foto: Torunn Nordstad Moen)

Med snøkledte fjell i bakgrunnen fløy Sondre med spenstige steg høyt over asfalten. (Foto: Torunn Nordstad Moen)

Det vanket premie for både seier og løyperekord samt et møte med Rissas store sønn, forfatteren Johan Bojer. (Foto: Torunn Nordstad Moen)