Nyttårsløpet i Tønsberg ble arrangert igjen i 2014 og løpet var nummer 31 i rekken. Tønsberg Friidrettsklubb var som vanlig arrangør. Distansene var 12 km og 5 km, samt et barneløp som også fant sted på Messeområdet i Tønsberg.

Det var gnistrende lav sol og et par minusgrader under arrangementet. Løypen ble beskrevet som veldig god og det var ikke særlig begrensende med is og snø. Arrangøren opplyste at de hadde strødd godt på de stedene hvor det var behov. Det var duket for god fart og maksimal innsats. 181 løpere stilte på startstreken på årets siste dag-

ALLE  RESULTATER

Nyttårsløpet Tønsberg 2014-3.jpgStarten på 12 km gikk eksakt kl 14:00. Da startskuddet gikk var det full innsats fra start. Flere gode deltagere stod på startstreken, og det viste seg at løpets vinner (nr 54 Ole Petter Fjeld) hadde posisjonert seg godt fremme og i midten. Lengst ute til høyre ser vi en ivrig Frank Løke (nr 45) som er best kjent som en meget god håndballspiller.

Etter fullført løp kom vinneren av 12 km, Ole Petter Fjeld, alene i mål. Innbitt og med godt steg. Under et intervju med TV-Vestfold i etterkant kunne Fjeld opplyse at løpet var en god treningsøkt og han var godt fornøyd med innsatsen. Tiden ble gode 42:22.

Nyttårsløpet Tønsberg 2014-4.jpgDet var størst deltagelse på 5 km hvor det var 120 deltagere. Det skulle vise seg at det skulle bli tett konkurranse helt til målstreken når både 1. og 3. plassen skulle avgjøres.

Nr 130 Eirik Johansen kjempet seg inn til en seier på tiden 16:49, 1, og hakk i hæl kom nr 197 Oliver Andersen Vedvik på tiden 16:50,7.

Nyttårsløpet Tønsberg 2014-8.jpgKampen om tredjeplassen var ikke noe mindre intens og innbitt enn kampen om den gjeveste plasseringen. Nr 178 Henning Firman og nr 171 Ludvik Aspelund Holstad kjempet helt til målstreken, og i følge EQTiming kom Holstad ett tiendel før Firman i mål.

Cornelia Nyquist kom i mål som beste i kvinneklassen på tiden 19:57,4. Før start oppgav hun at hun ikke var sikker på å komme seirende ut av konkurransen da det var flere sterke yngre krefter som var påmeldt. Nyquist hadde rett i at flere yngre løpere var med, men ingen klarte å løpe raskere enn Nyquist som stilte i K40-44 klassen.

Nyttårsløpet Tønsberg 2014-5.jpgBarneløpet var også et populært innslag i arrangementet og det var mange som stilte på startstreken med ambisjon om å løpe imponerende fort foran det oppmøtte publikum.

Som avslutning på et godt år og en god idrettssesong ble det feiret med nyttårsdrikke til alle.

Nyttårsløpet Tønsberg 2014-1.jpgArrangøren var fornøyd med deltagelsen, og de vurderer noe mer markedsføring frem mot gjennomføringen i 2015. De ønsker at flere skal få oppleve den gode løpsfølelsen før nyttårsfeiringen starter. Nyttårsløpet er ikke årets største løp i regi av Tønsberg Friidrettsklubb. Kristinaløpet er deres største arrangement og de ser frem til sommerens store begivenhet og ønsker alle velkommen til å melde seg på løpet allerede nå.