Rapport fra Bjarne Vad Nilsen:

18 løpere deltok i  Strindheims (interne) kontrollmålte testløp søndag. Løpet hadde 3 hensikter:

1) oppkjøring til Hytteplanmila

2) få med skiløpere (der ingen turte å stille opp) og

3) sjekke om traseen hadde potensial med tanke på gode tider.  Det  var  gode forhold med sol, 8 varmegrader og lite vind (1-2 m/s). Det var en del turgåere i traseen som kanskje hindret noen løpere i liten grad.

Det ble oppnådd mange gode tider så sent i sesongen der mange har hatt eller var i sesongpause. Ebrahim Abdulaziz dro i tet hele veien. Det var ikke helt lett med 5 km-fart etter mye rolig trening i noen uker etter maratonpersen på 2.16 i  Berlin.

Mats Bjørgum var ikke helt på hugget og kom 10 sekunder bak. Petter Rypdal er i fin fremgang og løp godt under 16. Ellers sesongbeste for flere løpere. Det ble et bra innhogg i den norske årsstatistikken med flere gode plasseringer i både menn senior, kvinner senior samt i menn veteran 50-54 år.

Tre kvinner på 17-tallet i samme løp er også bra nivå. Her var Maria Wågan noen sekunder unna å se 16-tallet. Anne Nevin "is still going strong" med sluttid 1 sekund bak årsbeste, og Anette B. Hagen satte årsbeste like under 18 minutter.

Trenerne (Bjarne og Tommy) var førnøyde. Å sette årsbeste midt i oktober er bra jobbet. Å presse maks på en 5 km så sent i sesongen er krevende.

Dette var et «Low Budget»-løp med minimalt med funksjonærer. Hvis det blir aktuelt med et løp her på sommeren, tror vi det har bra potensial, men da bør toalett, garderobe ++ være i orden. Det er i tilfelle avhengig av sponsorer, noe som ikke burde være umulig (Pirbadet/Clarion).

Utfordringen i år var å få sikkerhet om at gangbroen ikke ble åpnet i et 10 minutters-intervall. Skal løpet bli større, må vi ha garanti for at broen ikke åpnes i 20 minutter. Spørsmålet er om vi skal ha dette som et «eliteløp» med krav om tider under 20 minutter, eller om det skal være åpent som et normalt mosjonsløp. Denne diskusjonen er ikke avgjort; det baseres på interne evalueringer og diskusjoner i  Strindheim.