2010 Aramco Houston Half Marathon
Antonio Vega vant halvmaratonløpet og ble amerikansk mester på 1.01.54. (Foto: Arrangøren)

Houston Marathon som gikk 17. januar, hadde innlagt amerikansk mesterskap på halvmaraton, og også i herreklassen var vinnertida god. Antonio Vega vant med 10 sekunders margin på 1.01.54.

Shalane Flanagans vinnertid var ny løyperekord, og på maratondistansen ble det satt løyperekord i både kvinne- og herreklassen.  Begge steder ble det etiopisk seier, ved Teshome Gelana på 2.07.37 og Teyba Erkesso på 2.23.53. Blant de seks beste i herreklassen finner vi tre etiopiere og tre kenyanere. Maratondebutanten Brett B. Gotcher ble beste amerikaner, og med en så sterk tid som 2.10.36 kunne han trolig håpet på en bedre plassering enn en sjuendeplass.

Eneste norske deltaker vi finner på resultatlista er Lars Helle som løp på 3.39.57. Det holdt til en 748. plass blant mennene og en 108. plass i klasse 45-49 år.

Om lag 26.000 løpere deltok i den 38. utgaven av Houston Marathon. I tillegg til hel- og halvmaraton omfatter arrangementet også en 5 km.