(Alle foto: Stein Arne Negård)

Teten ut fra start H17-20.jpgTeten i H17-20 ut fra start.

I alt stilte 115 løpere til start og løpet ble arrangert av Elverum OK og Mjøs-O. Været var fint når løperne ankom arena, men når de begynte å starte kom regn og torden. Både løpere og foreldre/støtteapparat ble ganske bløte.

Marie Kravdal, Gjø-Vard OL og Annar Erlien Solerød, Gjø-Vard OL var best i de eldste klassene D/H 17-20 og Mina Bleken Rud, Vang OL og Nikolai Teslo, Hadeland OL var best i D/H 15-16.

Teten ut fra start H15-16.jpgTeten i H15-16 ut fra start.

Løpsområde/kart:

Løypene besto for det meste av lett-løpt furumo. De lengre løypene kom inn i noen tekniske områder hvor farten er betraktelig lavere– og fin-orienteringen ble testes. På furumoen var det også noe nyere tynning, så litt kvist kunne forekomme. Det var stort sett lagt opp i kvisthauer. Området er et svært mye brukt til løping, ski, sykling, orientering og stolpejakt. Derfor kunne man støte på svake stier som ikke sto på kartet. I tillegg kunne det være andre poster i terrenget som tilhører skoler og andre arrangementer. Gaffling var det i løypene som holdt A-nivå.Kart: «Stavåsen sør». Utsnitt av Stavåsen. Revidert i 2023. Målestokk 1:10000/1:7500. Ekvidistanse 5m.

Fint på samlingsplass f¢r regn og torden kom.jpgDet var fint på samlingsplass før regnet og torden kom.

Ungdomscupen skaper mye moro, spenning og utfordringer for alle orienteringsinteresserte ungdommer rundt Mjøsa tilpasset nivået for den enkelte deltaker. Nammo-cupen består av fem løp for løpere opp til 20 år. Voksne er støtteapparat og heier denne kvelden på de som løper. For her er det de yngre som skal få oppmerksomhet.

Ledertrøye:

I alle klasser unntatt N-åpen og D/H 10 kommer den som leder sammenlagt til å løpe i en gul ledertrøye. Det er den løperen i hver klasse med flest poeng sammenlagt som løper med den gule ledertrøyen i hvert enkelt løp. I finalen teller de 3 beste av de 4 løpene. Oversikt over poengstillingen for trøyene finnes under løpsinformasjonen i Eventor.

Spesialstrekk:

Det er lagt inn spesialstrekk i alle aldersbestemte klasser utenom H/D 10 og Cåpen. Disse strekkene teller med i kampen om de ulike spesialtrøyene.De forskjellige klassene har følgende spesialstrekk:

Klasse            Trøye                                   Strekk
B-åpen:           Spurtmester’n-trøye             Fra siste post til mål
C-åpen:           Spurtmester’n-trøye             Fra siste post til mål
D/H 11-12:      Spurtmester’n-trøye              Fra siste post til mål
D/H 13-14:      Spurtmester’n-trøye              Fra siste post til mål
D 15-16:          Strekkmester’n-trøye            Mellom 11. post og 12. post.
H 15-16:          Strekkmester’n-trøye            Mellom 10. post og 11. post
D 17-20:          Strekkmester’n-trøye            Mellom 8. post og 9. post
H 17-20:          Strekkmester’n-trøye            Mellom 13. post og 14. post

Hvis samme person leder både sammenlagt og i kampen om spesialrøyene, vil denne løpe med den gule ledertrøyen. Nr. 2 på lista for spesialtrøyene løper med spesialtrøyene. Alle trøyer deles ut før hvert løp. Trøyene vinnes til odel og eie etter finalen. Hver løper kan bare vinne en trøye. I det første løpet vil siste starter i hver klasse løpe med spesialtrøya.

Kveldens løypelengder og klassevinnere:

Annar Erlien Soler¢d på passeringspost.jpgH 17-20 8,3 km: Annar Erlien Solerød, Gjø-Vard OL

Marie Kravdal Gj¢-Vard OL vant D17-20.jpgD 17-20 7,3 km: Marie Kravdal, Gjø-Vard OL

Nikolai Teslo på passeringspost.jpgH 15-16 7,3 km: Nikolai Teslo, Hadeland OL

D 15-16 5,6 km: Mina Bleken Rud, Vang OL

Aksel Tonjer Fingarsen på passeringspost.jpgH 13-14 4,5 km: Aksel Tonjer Fingarsen, Elverum OK

Magnhild Kleppa Madslien på passeringspost.jpgD 13-14 4,5 km: Magnhild Kleppa Madslien, Lillehammer OK

N-åpen 1,6 km: 26 løpere, bare vinnere

Kommende løp i Nammo cupen 2023: 23. september:  Finale jaktstart, OL Toten-Troll