(Alle foto: Stein Arne Negård)

Mål Nammocupen løp 2.jpgMål for Nammo-cupens 2. løp.

Det ble en spennende mellomdistanse med minuttstart hvor det var viktig å holde riktig kurs og finne de raskeste veivalgene mellom postene. Etter løpet fikk løperne servert fruktskål og saft. I alt stilte 126 løpere til start i løpet som ble arrangert av OL Vallset/Stange og Mjøs-O.

Speaker Eskil Sande Gullord infomerer løpere før start.jpgSpeaker Eskil Sande Gullord informerer løperne før start.

Løpsområde:

Løpsterrenget inneholdt partier med ny og litt eldre tynningshogst. Det var også en del steder med steinete bunn. Området nærmest Mjøsa benyttes mye som turområde, og her er det en del stier. Kart: Grevskapet, utgitt i 2020, sist revidert i april 2023. Målestokk 1:7500.

Ungdomscupen skaper mye moro, spenning og utfordringer for alle orienteringsinteresserte ungdommer rundt Mjøsa tilpasset nivået for den enkelte deltaker. Nammo-cupen består av fem løp for løpere opp til 20 år. Voksne er støtteapparat denne kvelden og heier på de som løper, for her er det de yngre som skal få oppmerksomhet.

Ledertrøye:

I alle klasser unntatt N-åpen og D/H 10 løper den som leder sammenlagt i en gul ledertrøye. Det er den løperen i hver klasse med flest poeng sammenlagt som løper i gult  i hvert enkelt løp. I finalen teller de 3 beste av de 4 løpene. Oversikt over poengstillingen for trøyene finnes under løpsinformasjonen i Eventor.

Spesialstrekk:

Det er lagt inn spesialstrekk i alle aldersbestemte klasser utenom H/D 10 og Cåpen. Disse strekkene teller med i kampen om de ulike spesialtrøyene. De forskjellige klassene har følgende spesialstrekk:

H 17-20:   Strekkmester’n-trøye  Mellom 13. og 14. post

Hvis samme person leder både sammenlagt og i kampen om spesialrøyene, vil denne løpe med den gule ledertrøyen. Nr. 2 på lista for spesialtrøyene løper med spesialtrøyene. Alle trøyer deles ut før hvert løp. Trøyene vinnes til odel og eie etter finalen. Hver løper kan bare vinne en trøye. I det første løpet vil siste starter i hver klasse løpe med spesialtrøya.

Kveldens løypelengder og klassevinnere:

Marie Kravdal vant D17-20.jpgVinner D17-20, Marie Kravdal.

31. mai - Parstart, Ringsaker OK.
23. august - Fellesstart langdistanse, Elverum OK.
23. september - Finale jaktstart, OL Toten-Troll

Hjemmesiden til Mjøs-O

Henriette Berg nr 2 D17-20.jpgHenriette Berg, Løten o-lag med 2. plass i D17-20.

June Rognstad Bekkevold nr 3 D17-20.jpgJune Rognstad Bekkevold, Løten o-lag ble nummer 3 i D17-20.

Ole Gunnar Kleppa Medslien nr 2 H17-20.jpgOle Gunnar Kleppa Madslien, Lillehammer OK ble nummer 2 i H17-20.

Kevin Rommetvedt nr 3 H17-20.jpgKevin Rommetvedt, Raumar Orientering ble 3. mann i H17-20.

Mina Bleken Rud vant D15-16.jpgMina Bleken Rud, Vang OL var best i D15-16.

Lovisa Tyldum nr 2 D15-16.jpgLovisa Tyldum, Rudsbygd IL på vei til 2. plass i D15-16.

Eiril Erlien Solerød nr 3 D15-16.jpgEiril Erlien Solerød, Gjø-Vard OL ble nummer 3 i D15-16.

Magnus Svaland Dale (20) vant H15-16.jpgMagnus Svaland Dale (20), OL Vallset/Stange vant H15-16.

Ole Solli Kvikstad nr 2 H15-16.jpgOle Solli Kvikstad, OL Toten-Troll tok 2. plassen i H15-16.

Odin Østby nr 3 H15-16.jpgOdin Østby, Hamar OK tok 3. plassen i H15-16.

Kondis var tilstede ute på post.jpgKondis var ute på post.