(Tekst og foto: Stein Arne Negård)

Kasper Fosser, Eskil Sande Gullord og Simona Aebersold.jpgAktivitetskoordinator i Mjøs-O, Eskil Sande Gullord, sammen med ​Kasper Fosser, og Simona Aebersold.

Arrangøren skrev følgende om løpsterrenget:
«Det er sein vår, og snøsmeltingen har latt vente på seg. Det hjalp heller ikke på med nysnø i helga, men løypelegger, karttegner og arrangører har gjort det beste ut av situasjonen. Men naturlig nok har dette påvirket både løypelegginga og tidvis postplasseringene. Området kan karakteriserer som blanding av boligfelt, gamle industribygninger og mer løpsbetonte områder. Det ligger tidvis litt snø igjen i løpsområdet, men joggesko uten pigg anbefales.» Kart, Mustad revidert april 2023.

I alt stilte 133 løpere til start og løpet ble arrangert av Gjø-Vard OL og Mjøs-O, og Ole Gunnar Kleppa Madslien, Lillehammer OK og Marie Kravdal, Gjø-Vard OL var best i de eldste klassene H og D 17-20.

Marie Kravdal Gjø-Vard OL vant D17-20.jpgVinner D 17-20, Marie Kravdal.

Ole Gunnar Kleppa Madslien Lillehammer OK vant H17-20.jpgVinner H17-20, Ole Gunnar Kleppa Madslien.

Ungdomscupen skaper mye moro, spenning og utfordringer for alle orienteringsinteresserte ungdommer rundt Mjøsa tilpasset nivået for den enkelte deltaker. Nammo-cupen består av fem løp for løpere opp til 20 år. Voksne er støtteapparat og heier denne kvelden på de som løper. For her er det de yngre som skal få oppmerksomhet.

Ledertrøyer

I alle klasser unntatt N-åpen og D/H 10 kommer den som leder sammenlagt til å løpe i en gul ledertrøye. Det er den løperen i hver klasse med flest poeng sammenlagt som løper med den gule ledertrøyen i hvert enkelt løp. I finalen teller de 3 beste av de 4 løpene. Oversikt over poengstillingen for trøyene finnes under løpsinformasjonen i Eventor.

Maren Bleken Rud får utdelt trøye av Kasper Fosser.jpgMaren Bleken Rud får utdelt trøye av Kasper Fosser.

Mats Ligaarden får utdelt trøye av Simona Aebersold.jpgMats Ligaarden får sin trøye av Simona Aebersold.

Spesialstrekk

Det er lagt inn spesialstrekk i alle aldersbestemte klasser utenom H/D 10 og Cåpen. Disse strekkene teller med i kampen om de ulike spesialtrøyene. De forskjellige klassene har følgende spesialstrekk:

Klasse    Trøye  Strekk
B-åpen:   Spurtmester’n-trøye  Fra siste post til mål
C-åpen Spurtmester’n-trøye  Fra siste post til mål
D/H 11-12: Spurtmester’n-trøye  Fra siste post til mål
D/H 13-14:    Spurtmester’n-trøye  Fra siste post til mål
D 15-16: Strekkmester’n-trøye Mellom 10. og 11.post.
H 15-16: Strekkmester’n-trøye Mellom 11. og 12.post.
D 17-20: Strekkmester’n-trøye Mellom 11. og 12. post.
H 17-20:  Strekkmester’n-trøye Mellom 12. og 13.post.

Hvis samme person leder både sammenlagt og i kampen om spesialtrøyene, vil denne løpe med den gule ledertrøyen. Nr. 2 på lista for spesialtrøyene løper med spesialtrøyene. Alle trøyer deles ut før hvert løp. Trøyene vinnes til odel og eie etter finalen. Hver løper kan bare vinne en trøye. I det første løpet vil siste starter i hver klasse løpe med spesialtrøya.

31/5 parstart, Ringsaker OK.
23/8 Fellesstart langdistanse, Elverum OK.
23/9 Finale jaktstart, OL Toten-Troll

Mer info:

Hjemmesiden til Mjøs-O

Ole Solli Kvikstad sklir når han skal stemple.jpgOle Solli Kvikstad sklir når han skal stemple​.

Odin Østby Hamar OK vant H15-16.jpgOdin Østby Hamar OK vant H15-16.

Kevin Rommetveit sklir når han skal stemple.jpgKevin Rommetveit i ufrivillig lav posisjon ved stempling.

Ida Øverli Støen Lillehammer OK vant D15-16.jpgIda Øverli Støen, Lillehammer OK vant D15-16​.

June Rogstad Bekkevold.jpgJune Rogstad Bekkevold​.

Kristoffer Børke Sætaberget sklir foran Magnus Husom.jpgKristoffer Børke Sætaberget må ned på rumpa rett foran Magnus Husom.

Emma Dåsnes.jpgEmma Dåsnes​.

Lillehammer løpere fotografert sammen med Simona Aebersold og Kasper Fosser.jpgLillehammer-løpere fotografert sammen med Simona Aebersold og Kasper Fosser.

En del Gjø-Vard løpere fotografert sammen med Simona Aebersold og Kasper Fosser.jpgEn del Gjø-Vard-løpere fotografert sammen med begge o-stjernene.

Tema på foredraget, hvordan bli en bedre o-løper.jpgTema for foredraget.

Mjøs-O ungdom, foreldre og ledere fulgte med under foredraget.jpgMjøs-O-ungdom, foreldre og ledere fulgte med.