Kjartan Helland var ikke før kommet i mål til en suveren seier, før han måtte ut i løypa igjen for å følge bonusbarn Ola Dragset-Haug (t.h) og kameraten hans Birk Strand Rønnestad de siste metrene inn til mål som begge fullførte på en imponerende måte uten tegn til å være slitne. Ola er 12 og Birk fyller 12 senere i år. Kjartan fikk revansje etter to andreplasser på de to første løpene i år. Dette var reprise fra i fjor da han også hadde to andreplasser og en førsteplass så langt.


Julie_Aspesletten.jpg
Blant jentene var det Julie Aspesletten som snek seg først i mål uten at speaker oppdaget henne. Hun var over minuttet foran nummer to, foran en annen Julie, med etternavnet Egeberg Moger.

Se intervju med vinneren som også vant klasse for aktive kvinner sammenlagt i fjor. Dette var likevel hennes første totalseier i Sørdalskarusellen, selv om hun var like ved forrige uke.

Se intervjuet med Julie Aspesletten her.

Resultatene finner du her!

Det var kaldt og ufyselig vær på i start og målområdet sør for Strandtorget. Til tross for det var det 225 som stilte opp og fullførte årets løp.Tross surt og kaldt vær var det et stort startfelt som la ut på det nye startstedet for Strandtorgetløpet. Jevnt over har vi inntrykk av at området fikk gode skussmål, men det viste også at det er værutsatt. (Foto hans Adolfsson)


Vossingen Hans-Inge Klette som vant på Maihaugen måtte se Kjartan Helland foran seg i kveld. (Foto: Hans Adolfsson)


Jan Mikael Enger kom sist inn til mål i dag. Dette er hans tredje start av tre mulige i årets sesong og han har ambisjoner om å fullføre alle ti. Ikke dårlig i en debutsesong. Han klarte målsetningen sin om å fullføre på tiden 1:15, - sluttiden ble 1:13:03.


De som hadde det aller surest var nok funksjonærene, men humøret var likevel bra. Her er Bente Hamnes, Berit Høyvik, Merete Nordlunde (skjult), Ragnar Gorseth (skjult), Henny Trøften og Jannike Berg Leonhardsen. Startnummer 99 Stian Grønås, som løp uten tid i dag, bruker Sørdalskarusellen til motivasjon til å komme i gang.

Se flere bilder på Facebook
Hans Adolfssons bilder på Facebook

Neste løp i Sørdalskarusellen er Hovemoenløpet 31. mai - mer informasjon her