Bildet: Vinnerlaget i OffroadFinnmark 700 km over mål i Alta. (Alle bilder er tatt av arrangøren)

Vi så det allerede i prologen at Jon Kristian Svaland og Geir Ludvig Aasen Ouren var i en klasse for seg selv. Fem timer etter at de gikk i mål tirsdag morgen kl. 07.45 er de øvrige 5 lagene som fortsatt henger med i 700 km-rittet, stadig langt fra mål. Halvparten av de 12 startende lagene har gitt seg underveis.

Dvs. det tyske damelaget er fortsatt med, men det ble for kaldt for dem i en periode og de valgte å sykle langs veien istedenfor i terrenget i det tøffeste partiet av løypa. De satser på å fullføre utenfor konkurranse for å lage reportasje for et tysk sykkelmagasin.

Et russisk lag ser ut til å sikre seg 2. plassen, mens Team Glød med Per Kåre Jakobsen,  Håvard Fagervoll Olden og Trygve Nygård kjemper med et dansk lag om tredjeplassen. De er ventet i mål rundt kl. 19 i kveld.

Det russiske laget startet med tre ryttere. En av dem har brutt, men det holder med to som fullfører. Toeren i tittet får kr 15.000 i premie. Totalt er det en premiepott på over kr 150.000 for rittene på 647 og 300 km.

Team Proteinfabrikken syklet drøye to timer raskere enn i fjor da Jon Kristian Svaland hadde Tor Halvor Bjørnstad som lagkamerat. Forholdene i starten av rittet var litt bedre i år enn i fjor, så totaltidene kan ikke umiddelbart sammenlignes. Men uansett så ble det ny løyperekord i år.

 Altaposten forteller at Jon KristianSvaland virket usannsynlig frisk etter målgang, mens lagkameraten Geir Ludvig Aasen Ouren virket mer sliten.

- Jeg må nok bruke en uke eller to på å komme meg, sa Ouren til Altaposten ved målgang.

OPPDATERING:
Seiermarginen for Team proteinfabrikken ble til slutt på nesten 11,5 timer. Et av de russiske lagene ble nr. 2 og det norske laget, Team Glød, ble nr. 3.  Klokken 23:21 trillet to blide danske syklister over målstreken og inn til fjerdeplass i årets OffroadFinnmark 700 km. I det de passerte målstreken ble de møtt av vinnerlaget. Da kom det kjapt fra danskene: Dere er nylig kommet dere - ikke sant?

Danskene var slitne og noe våte, men fornøyde med rittet og i veldig godt humør. I likhet med mange andre skrøt de av de frivillige og all servicen på sjekkpunktene rundt i løypa.

Rekord på OffroadFinnmark 300 km

Les mer på arrangørens nettsider

























Vått: Det har vært høyst varierende vær under årets ritt. For de som syklet 300 km var forholdene bedre enn i fjor, men etter hvert ble det vått nok i år også. Her er det vinnerlaget som forserer en diger søledam.












Team Proteinfabrikken er på vei inn mot Alta i et frodig landskap.

Til NRK Finnmark sa Ouren:

Det har jo vært en opplevelse! det har vært mye flott natur, og mange flotte mennesker på sjekkpunktene, sier Aasen Ouren. 
















































Pitstopp: Det er lagt inn obligatoriske stopp på sjekkpunktene underveis. Her det nest siste sjekkpunkt i Jotka.



















Siste etappe: 
-  Vi dro ut fra Jotka med deilig speilegg og bacon i magen, og rett ut nydelig vidde i midnattsol, det var nok det beste på hele turen, sa vinnerlaget til NRK. 











OffroadFinnmark: Rittet består av mange slags utfordringer. Myrdrag og  elver som forseres og terrengsykling i helt stiløst terreng.

Men det er også kjerreveir, anleggsveier og gode stier og partier langs lysløyper og en del km på asfalt. Inkludert er også en stigning på 940 høydemeter via mange serpentinersvinger.  



Sjekkpunkt Valjok i grønt landskap


Vakkert i Valjok.


Sjekkpunkt Sørstraumen.


Blomstereng: Team Glød, som tok tredjeplassen, i Sorrisniva.


Balansekunst over kloppa - sjekkpunkt Sorrisniva.


Ved Jotka.


Vinnerne: Geir Ludvig Aasen Ouren med førstepremien og Jon kristian Svaland med sjekken.