Oppegårdmila ble altså arrangert forrige gang for 10 år siden i 2004. Gjenskapningen av Oppegårdmila må totalt sett absolutt sies å ha vært vellykket. Det var stor stemning, mye liv og røre og mange tilskuere rundt Idrettsparken på Østre Greverud. Løypen er variert og fin, ganske kupert og tøff, men går i fine omgivelser og skogsområder. Og premiebordet var imponerende. Det var skikkelig premiering til de tre beste i alle klasser, i tillegg til flotte utrekkspremier. Man tok seg også tid til å gjøre stas på alle medaljevinnerne med en tur opp på en ordentlig seierspall, noe som både unge og gamle som sjelden får anledning til slik heder, setter stor pris på.

Men Oppegårdmila hadde også noen barnesykdommer som må lukes bort til neste år. Viktigst er startordningen, som var temmelig rotete med altfor mange puljer uten noen seeding. Starten av selve Oppegårdmila og Halvmila kunne også vært skilt litt bedre. Nå var det et sammensurium av løpere som løp 5 eller 10 km, og med mange gode løpere som startet flere minutter bak langt dårligere løpere i puljene foran. Løypen bør også kontrollmåles, de som løp med gps i går sier at den var cirka 10,5 km.

Men med enkelte justeringer til neste år, er forhåpentligvis Oppegårdmila kommet for å bli denne gangen! For det var en svært koselig dag på Østre Greverud med en flott ramme rundt løpet, og gledelig at over 400 stilte til start med stort og smått, gammelt og ungt. I tillegg til Oppegårdmila og Halvmila, ble det nemlig også arrangert Minimila over 2 km, og Micromila for de aller yngste, samt Halvmila for trimmere uten tid.

Her er noen bilder fra Oppegårdmila. Disse, og mer enn 200 andre bilder fra Oppegårdmila og Halvmila kan sees i denne reportasjen på Sportsmanden.

RESULTATER

Erik Blom-Dahl, syklist fra Kolbotn som løp på hjemmebane,  var raskeste mann i Oppegårdmila.

Men Gerard Cornelissen hadde samme tid.

Siri Størmer vant dameklassen.

Med Marianne Garmann Ullsand på andreplass.

Ikke nok med at Gerard Cornelissen løp fort, Meike Hesselink løp med parets to barn i joggevogna  inn til fjerdeplass på Halvmila, bare noen sekunder bak vinneren!

Mange bilde fjes underveis, her er det Stig Lima som jubler litt.

Alle disse er lokalpolitikere som deltok i Oppegårdmila eller Halvmila. De fortjente en ekstratur på pallen.

Alle bilder: Frode Monsen