Egersund halvmaraton er inne i en positiv trend og fikk deltagerrekord. Hele 144 løpere fullførte enten 10 km eller halvmaraton. Temperatur og underlag var veldig gode for løping, men en liten bris oppover mot vending var det eneste som var i veien for helt perfekte forhold.

Svein Ove Risa, som løp sitt tiende Egersund halvmaraton, seiret på 1.12.41. Han hadde følge med Erlend Aano et stykke, men etter hvert viste den sterke vetranen hvorfor han i to tiår har dominert langløp i Rogaland. Kirsti J Skåtøy fra Egersund IK friidrett vant kvinneklassen på 1.28.03. Inger Elisabeth Mæland fra Spirit kapret 2. plassen på halvmaraton.

I 10 km-løypa var Øystein Wergeland helt suveren. Han vant med klar margin til Henning Mæhle, som ledet løpet i ca: 2 km. I kvinneklassen seiret Anne Jorunn Hodne fra Egersund IK friidrett foran Ida Tjørsvåg fra Skjalg IL.