Bildet er fra MUI 2009, ca 2 km etter start (foto: Stein Anders Larsen).

Link til reportasjer fra løpet i 2009 og 2010

Les mer om løpet på Løpets hjemmeside (påmeldingsinformasjon, løypeinfo, bilder mm)

Startliste som oppdateres fortløpende

Malm Ultraintervall har Norges laveste snittalder både for arrangører og deltagere i ultraløp. Her kan derfor garvede løpere matche seg mot unge sterke skiløpere i ei løype som går mest i terreng/myr - og der du får flere hundre meter stigning rett ut fra start.

Undertegnede var en av flere "gamlinger" som prøvde seg mot ungdommene første året, og det viste seg å bli mer enn middels tøft - kort sagt en herlig utfordring der evnen til å restituere mellom hver start var en avgjørende faktor.

Nytt av året er "kort"-intervallen på 3x12 km med supermosjonistklasse samt konkurranse for jenter og gutter under 18 år. Men ultraløpet består fortsatt av 6 12-kilometere med start hver 4.time og avslapning på skolen ved start mellom hver runde.

Løpsleder Kenneth Myhre dorteller at det fortsatt ligger en del snø i løypa: i år som før lover vi våte, kalde myrer sier han.

Vi har dessuten fått med oss Meråker Honning som en spennende sponsor. Alle deltakerne får i tillegg til deltaker-trøye to tuber Energihonning fra Meråker Honning. Kanskje kan dette bli den nye energi-slageren blant ultraløpere? sier og spør Kenneth.

Start og mål:
Malm Skole, midt i Malm sentrum.
Starttider er lørdag 12. juni kl. 12.00, 16.00 og 20.00 og søndag 7. juni kl. 00.00, 04.00 og 08.00.

NM Ultraløp neste år:
Dersom noen av deltakerne under Malm Ultraintervall er interesserte, kan det bli muligheter for en sightseeing i løypa som neste års NM på 100 km er planlagt å gå i. De driftige ungdommene i klubben har altså fått tildelt NM Ultraløp i 2012 etter en glimrende søknad som røper at det blir fest i bygda 26.mai neste år.

Nedenfor ser du høydeprofilen i MUI. Stigningene og utforbakkene er hovedsaklig på sti, midtveis er det myrer, på slutten en del veiløping.