Det var en stund usikkert om det ble mange nok deltagere til å arrangere denne styrkeprøven. Den tvilen er nå ryddet av veien... det blir løp!

LØPETS HJEMMESIDE

Påmelding

Tøff, men flott trase
Det er en svært tøff trase som venter løperne i Nordmarka Ultra Challenge (NUC). Løpsleder Jannicke Berg har vært gjennom hele traséen tidligere i år, og bilder og dokumentasjon finner du i den omfattende løypebeskrivelsen på løpets hjemmeside. Der ser du også bilder fra de 17 sjekkpunktene underveis, og det 13. sjekkpunktet er Bjørnsjøhelvete som du ser på bildet til høyre.

Noen partier peker seg spesielt ut som ekstra flotte; over Pershusfjellet(urskog), mellom Katnosa dam og opp til Kjerkeberget(Oslo’s høyeste topp), Sandungen til Kikuttoppen(se opp for elg),
over Kobberhaugene(vidt utsyn mot vest og sør), besøket til Bjørnsjøhelvete(krysse over hengebro 15 m over frådende elv), ned fra Mellomkollen(gjennom prektig urskog), gjennom skogen i Lillomarka(vakkert skogterreng).

Løpet er svært krevende og vil stille svært store krav til den som gir seg i kast med det. Nesten hele den 82 kilometer lange traséen går på blåmerkede stier og med totalt 2500 høydemeter.

Løypa starter ved Grua skole, like ved stasjonen. Starten er klokka 06:00 og seneste målgang er 22:00, dvs 16 timer senere. Det betyr start i halvmørke og avslutning i mørke for de aller fleste.

Dette er et self-support løp der deltagere må følge med på kartet, og bære med seg det de trenger av mat, klær, drikke, hodelykt mv. Unde

Informasjon om utstyr, makstider mv.

To VM-deltagere til start
For å kunne arrangere løpet måtte Bergh ha minst 10 deltagere, og inntil nylig var det bare 7 påmeldte. Etter avlysningen av UltraBirken har flere valgt å løpe NUC i stedet - og in øyeblikket ser det ut til å bli 15-20 deltagere.

Både i herre- og kvinneklassen blir det minst én deltager fra troppen som løp VM terrengultra tidligere i år. Bergenseren Thomas Andersen, som ble nr 33 i VM (på Norges bronselag i lagkonkurransen) er påmeldt. Han vant også Hornindal Rundt og Styrkeprøven Rett Vest i fjor. Miriam Delphin Gulbrandsen fra Fåberg var også med i VM, og ikke minst vant hun kvinneklassen i begge de to UltraBirken som er arrangert

Startliste (viser de som er påmeldt og betalt.)
Påmeldte pr 12.september: 12


UTDRAG FRA LØPETS NYHETSSIDE
med flotte beskrivelser fra turene der løypa ble GPG-logget:

12. 18.6.11: Løypedelen mellom Kamphaug og frem til Snippen(2,5 km før Sinober) er logget. Med dette er 79,6 km og 2.393 høydemeter logget med GPS. Totalt blir løypa ca 82 km og 2.500 høydemeter.
Rapporten fra løpeturen og GPS-loggen finner du her:
http://jannicke-athletics.blogspot.com/2011/06/maridalen-rundt.html

13.6.11: Løypedelen mellom Sinober og Grefsenkollen er nå logget med GPS. Distanse er 9.6.km og antall høydemetre er 215. Terrenget er krevende. Total distanse er nå 67 km og antall høydemetre er 1.975. Rapporten fra løpeturen og GPS-loggen finner du her:
http://jannicke-athletics.blogspot.com/2011/06/lillomarka-pa-langs.html

4.6.11: Løypedelen mellom Katnosa dam og Kikuttoppen er nå logget med GPS. Med dette er hele løypa fra starten på Grua til Kamphaug logget. Total distanse frem til Kamphaug fra Grua er 57,4 km og antall høydemetre er 1.760. Godt over 90 % av løypa vil være i terreng som kan betegnes som krevende og, i enkelte partier, svært krevende. Rapporten fra løpeturen og GPS-loggen finner du her:
http://jannicke-athletics.blogspot.com/2011/06/marka-pa-langs-og-en-ny-smak-av.html

28.5.11: Store deler av løypas første halvdel er logget med GPS. Det dreier seg om partiet fra starten ved Grua til Katnosa dam. Dette utgjør 32 km og 900 høydemetre. Terrenget er i store deler krevende og tidvis svært krevende. Rapporten fra løpeturen og GPS-loggen finner du her:
http://jannicke-athletics.blogspot.com/2011/05/grand-tour-nordmarka.html