Ingressbildet: Montasje fra årets Besseggløp med vinneren Tomas Bereket til høyre (foto: Mari Hernandez).

Besseggløpet ble arrangert tre år på sekstitalet med solid deltagelse fra terrengløpere, langrennsløpere og orienteringsløpere. Reidar Andreassen som vant løpet i 1963 hadde løyperekorden på 1.16.48 inntil Bereket løp på 1:15:40 i årets løp - lørdag 28. juni.

Tomas kom til mål hele 17:10 foran neste løper, Helge Vestrheim fra IL Fri som løp på 1:32:50. Lisa Kvamme som vant kvinneklassen løp på 1:45:39, 1:52 foran Marit vala fra NTNUI.

Det var 78 deltagere som var med på årets løp, 28 i kvinneklassen og 50 herrer.

Film fra løpet i 2012:

Løpet går etter den ordinære t-merka ruta over Besseggen. Start i Memurubu, mål på Gjendeosen. Terrenget er ulendt, hovedsaklig grus og stein. Det vil også normalt ligge noe snø i deler av stien, slik som i år. Start og mål er på ca 1000 moh, høyeste punkt er på 1743 moh. Løypa er ca 14 km lang, se løypeprofil nedenfor.