Haile Gebrselassie er "Padrino de lujo" for Gran Canaria Maratón. Det kan du oversette med "Løpets beskytter".

Nå får Tore Dybdahl, Vidar og en rekke tilreisende norske utøvere mulighet til å løpe sammen med en av de aller største løperne gjennom tidene. Både for Dybdahl og Gebrselassie er det 10km som gjelder. 

Tore Dybdahl bor til vanlig i Arguineguìn på sørkysten av Gran Canaria, litt vest for Maspalomas der flere av de norske skal bo under  treningsleiren de kombinerer med Gran Canaria Maraton. 

Nyttårsaften tok familien Dybdahl den korte turen på en snau time opp til Las Palmas hvor 16 år gamle Tore var 1 sekund unna å vinne San Silvestre-løpet. Magnus Dybdahl ble nr.10 og Johanne Dybdahl ble nr.27 blant jentene. 

                            kondis.no fra San Silvestre, Las Palmas Gran Canaria 2013

Under Fjorårets Gran Canaria Maraton tok Dybdahl-brødrerne dobbeltseier i klassen og Tore ble nr.5 totalt med 34:50 under minuttet bak vinneren. Flere norske deltok, deriblant Vera Nystad som vant klasse 65-69 år på maratondistansen med 3.38.15, det holdt til en 6.plass totalt!

                                         kondis.no fra Gran Canaria Maraton 2013

kondis.no kan anbefale de reisende å ta en tur innom gamlebyen på Las Palmas: Vegueta, et område som løperne sneier innom når de løper rundt Katedralen lengs vest i løypa. Her er det trange gater med brostein. flotte plasser og mange restauranter. Også forretningsstrøket Triana som ligger rett øst for Vegueta har en rekke restauranter hvor stemningen er høy og det flere steder kan vært lurt å bestille bord i forkant.

Loeyper_i_Gran_Canaria_lite_bilde.png

Løypekart 10km, halvmaraton og maraton. Stor utgave (pdf)
Loeyper_i_Gran_Canaria.pdfLoeyper_i_Gran_Canaria.pdfLoeyper_i_Gran_Canaria.pdf