Gjerdrumsmila er en del av Gjerdrumsdagen, som i år ble arrangert for 18.gang. Løpet er deimot mye nyere, det ble arrangert første gang i fjor.

I tillegg til masse barn som løp 400 og 800 meter var det 54 deltagere som fullført Gjerdrumsmila i år. Det er en stor økning fra i fjor, forteller en godt fornøyd løpsleder Karper Nordmelan til kondis.no/romerike. Han forteller om god stemning og at den gode deltagelse stimulerer arrangøren til å videreutvikle arrangementet neste år!

Kristian Monsen vant på 33,55. Det var 4 sekunder bak løyperekorden. Kristian fikk hold undervegs og sier han ikke fikk presset seg til sitt ytterste, og mente selv at han hadde kapasitet til å løpe et minutt fortere. Kristian så ganske uanfektet ut da han løp i mål til stor jubel fra et stort publikum som var samlet ved arrangementet i forbindelse med Gjerdrumsdagen. Knut Eraker Hole løp inn til andreplass, og Thomas Alsgaard tok tredjeplassen.

Dameklassen ble vunnet av Aase Kari Eriksen fra Årnes på tiden 40,08.Det er lenge siden vi har sett henne på resultatlistene, men hun har tydeligvis tatt bra vare på formen.

ALLE RESULTATENE

Top 5 damer:
Aase Kari Eriksen, SK Vidar 40.08
Rønnaug Schei Alsgaard, SK Vidar 42.45
Hane Lene Knutli, Gjerdrum Kommune 45.29
Camilla Grøndahl, Minerva 46.02
Eli Thonvald, 46.57

Top 5 herrer:
Kristian Monsen, Ull/Kisa IL 33.55
Knut Eraker Hole, Hadeland FIK 34.16
Thomas Alsgaard, Team United Bakeries 35.21
Tom Selleiseth, Fet Skiklubb 41.14
Trym Rostad, Gjerdrum IL 42.17

Team United Bakeries hjemmeside dagen før Gjerdrumsmila
Thomas Alsgaard: I morgen er det dags for sesongens første konkurranse.

...og etter konkurransen
Thomas Alsgaard: Bedre enn fryktet...

Vi sakser videre fra Thomas' innlegge på Team United Bakeries hjemmeside:
I går ble Gjerdrumsmila 2010 gjennomført i strålende solskinn. Nærmere 100 deltakere hadde funnet veien til Ask sentrum. Start og mål midt inne blant torgbodene ga en flott ramme rundt arrangementet. Det var mye folk og stor jubel da vi la av gårde.

Han avslutter med:
Det var en fin løype arrangørene hadde laget. Ganske kupert, med 7 km på asfalt og 3 km i lysløypa. Løypa er også kontrollmålt, så her er det mulig å få en reel test. Kanskje sees vi neste år??? 

Thomas inngår som en av seks i det meget sterke skilaget til Team United Bakeries. De øvrige er Anders Myrland, Andre Haugsbø, Audun Laugaland, Jørgen Brink (!) og Thomas Henriksen.

 

 

 

 

Bilder tatt av Gjerdrum ILs leder, Kristin Håheim:

Aase Kari Eriksen var klart raskest i kvinneklassen, 2.37 foran Rønnaug Schei Alsgaard.
Kristian bommet med 4 min på løyperekorden og slet litt med hold underveis.
Maratonløper Knut Eraker Hole fra Hadeland var bare 23 sekunder etter Monsen.
Høyest kjendisfaktor hadde denne karen selv om han ikke vant. Thomas var godt fornøyd med 3.plass og en tid på 35-tallet. Det var både kupering og en del terreng underveis.