Østfold triathlon ble arrangert for andre gang søndag 30. juni. Arrangørklubben hadde klart å få med drøye 250 deltakere på en folkefest en drøy times kjøring fra Oslo, rett utenfor Sarpsborg, nærmere bestemt ved Tunevannet. Flotte omgivelser og perfekte forhold for svømming-sykkel-løp. Nytt av i år er at Østfold trathlon inngår som en av fire konkurranser i triatlonserien (Norges-cupen). De øvrige tre er Tuddal triathlon, Oslo Triathlon og Os triathlon.

Vinner for damerog herrer: Mette Pettersen Moe og Kristian Horne, begge fra Østmarka il. Foto Marius Wallin

Arrangøren hadde gjort en flott jobb med å markedsføre konkurransen, det var massevis av folk rundt løypene. Folk heiet, grillet, jublet sang og lo. Det var kort og godt en fest for dem som deltok og for dem som møtte opp for å heie på.

Man kunne velge om man ville delta på kort løype (500 svøm, 20km sykkel 5 m løp), eller lang løype (1500m svøm, 40km sykkel og 10 km løp).  På lang løype hadde Triathlonserien en egen klasse og mosjon en annen.

Klar for Østfold triathlon 2013. Foto: Marius Wallin

Kari Flottorp Lingsom 2. raskeste opp av vannet, 21:34. Foto: Dag Olivier

Da startskuddet gikk måtte gutta pent finne seg i å bli parkert av ikke bare en, men av to jenter. Kari Flottorp og Mette Pettersen Moe dro greit ifra på svømmingen. Mette kom først opp av vannet med Kari rett bak over 2 min foran neste herremann, Kristian Horne. Ut på syklingen, som bestod av 2 runder a 20 km ble Mette hentet inn av Kristian og Pål Fritzvold.  Kari holdt 2. plassen inn til T2. Tett bak Mette fulgte Morten Hornes, som løp seg inn og opp på en totalt 2. plass. Kari beholdt 2. plassen hele løpet igjennom og slo Trude Gran med drøye 12 min. Litt tettere mellom gutta hvor 1 og 3 plass skilte med knappe tre minutter.

Vinner av Triathlonserien herrer var Kristian Horne, Østmarka IL, og kvinner Mette Pettersen Moe også Østmarka. Vinnertiden ble hhv 2:04:25 og 2:09:00.
Vinner av mosjon lang herrer Adriel Young fra australia (som noen kanskje kjenner fra TV og Bondi Beach) med intet mindre enn 2:02 og slo dermed samtlige herrer under dagens konkurranse. Vinner damer lang mosjon Sahra Knutsen Asker 2:34.
Vinner kort løype herrer Øyvind Kværner 1:03:37 og damer Charlotte "Lotte" Knutsen med 1:04:51.
Kondis gratulerer samtlige vinnere og deltakere.

Charlotte Knutsen, Vinner dame kort. Foto: Marius Wallin

Pall kvinner fv. Kari Flottorp Lingsom. Mette Pettersen Moe, Trude Gran. Foto: Marius Wallin

Pall herrer Trithlonserien, fv Morten Hornnes, Kristian Horne, Pål Fritzvold. Foto: Marius Wallin

Pall Damer mosjon fv:Lise Borgen, Sarah Knudsen, Cecilia Idland. Foto: Marius Wallin

Herrer Mosjon fv: Adriel Young, Tore Sande

Pall damer kort fv: Ingeborg Lisbeth Pedersen, Charlotte Knutsen,Camilla Rønn Illidi Foto Marius Wallin

Tidlig krøkes Magnus Flottorp Lingson. Foto Marius Wallin

T1 og T2, Skiftesonen hvor overgangen mellom svøm-sykkel og sykkel-løp skjer og utstyr hentes-plasseres. Foto Marius Wallin