Nesten 1200 jenter stilte til start ved Sunnmørshallen, like ved Color Line Stadion. Flere jenter sprang godt i  ei løype som var heilt flat med en bratt unnabakke 500 meter fra mål.

Det er ikke hverdagskost for sindige sunnmøringer å oppleve 23 varmegrader kl. 19.00, men det var stoda i Ålesund i kveld. Men i et så kort løp har varmen ingen betydning og jentene koste seg i sommervarmen.

Traséen var trukket ut fra bykjernen for å gjøre ting enklere for arrangøren, men vi savnet løpende jenter i sentrale bygater. Det er noe spesielt med masse løpende folk i trange gater med Jugendhus som kulisser.

Det var 800 færre deltakere i dagens løp enn tilsvarende i fjor. Det skyldes bl.a. at hverken Ålesund kommune eller Grønmyr barnehager hadde felles påmelding i år.

Les Sunnmørsposten sin omtale og videosnutt av Jentebølgen

Foer_start
Starten i årets Jentebølge var ved Color Line Stadion

Start_enEtter 200 meter leder Selina Dybvik Kristoffersen (130) Jentebølgen foran Kari-Anne Tryggestad Ryste (1125) og Veronica Hjelseth (1117)

Start_toEn mann fra Stamina Treningsenter hadde sneket seg med

Start_treDisse jentene lå også langt framme i starten

Start_Aafk
I og med at starten var ved byens store fotballstadion passet det godt at to represententer fra AAFK var med i Jentebølgen. Vi ser AAFK sin arrangementsjef Øyvind Vebenstad nærmest og ved siden av han AAFK sin hovedtrener Jan Jönsson

Start_fireSå kommer massene

Start_femNoen går

Start_bakfraPå vei mot Nørvegata

Start_gaa
For å komme dit må man over en gangbro

Trine_PilskogEn km fra mål leder den tidligere norgesmesteren på 1500 meter, Trine Pilskog Jentebølgen foran Kari-Anne Tryggestad og Selina Dybvik Kristoffersen. Selina ledet løpet lenge, men sprang feil og blei nummer to til slutt. Kari-Anne blei nummer tre i mål

Veronica_HjelsethSå følger Veronica Hjelseth

Aafk_motsluttenAafk sine gutter viste imponerende styrke, men vi mistenker at Øyvind sliter mer enn Jan. Jan Jönsson holder kondisen ved like med daglige løpeturer, rapporteres det

BarnevognMange fremkomstmidler var i bruk

BorgundveienPå Borgundveien

Borgundveien_2
Også på Borgundveien

Borgundveien_3Det begynner å tynnes i rekkene

Volsdalen_forfraDa er vi kommet til Volsdalen

Volsdalen_bakfraEn bratt nedoverbakke like før mål

Broen_bakfraSå skal jentene over gangbroen igjen

Broen_forfrafør de passerer dette lille skogområdet like før mål