Gutter 15 år var først ut med tidlig start i Sandneshallen. Seiresvante Lars Lunde dro knallhardt fra start og sprengte feltet umiddelbart. Men både Abdurraham Hir (Selsbakk) og Joakim Sundgot Gustavsen (Dimna) kom seg raskt etter åpningssjokket. og fikk etterhvert en perfekt reise bak en uredd og dravillig Lunde. Men åpningsfarten kostet og da 2 runder gjenstod virket forfølgerne langt lettere i beina en Stordingen. Og på oppløpet ble det et meget tøft oppgjør mellom Hir og Gustavsen som tilslutt førstnevnte vant med 6 hundredeler på den glimrende tiden 4.11,91. Lunde, som denne gang kom til kort på sisterunden ble klokket inn på 4.15.14 og det spørs om ikke den uredde stordingen nå etterhvert må begynne og tenke litt taktisk i kommende mesterskap.

Like raskt gikk det ikke fra start i 16 årsklassen der Sigurd Blom Breivik (Sandvin)  innledet med å være fartsholder tett fulgt av Markus Harbo Skjalg) , Mathias Berntzen Engevik (Nittedal)  og Jonas Gjesda (Varegg)l. Men etterhvert overtok Markus Harbo teten og tempoet ble skrudd opp. Med seg fikk han Mathias og Jonas og på sisterunden ble det klart at medaljene skulle bli delt mellom disse tre. Markus i tet var det ingen ting og gjøre med i spurten da han løp inn til 4.10,41.På slutten var det Mathias som hadde mest saft i beina og sikret seg sølvet mens Jonas tok bronsen.

Harald Aarskog fra Skarphedin åpnet friskt i 17 årsklassen og tok teten rett fra start. Denne holdt han et par runder før etterhvert favoritten Kristian Tjørnholm fra Kvinesdal begynte og vise seg fram. Også Vebjørn Ljones Karlsen fra Skjalg avanserte i feltet og på slutten skulle det bli et oppgjør mellom disse to som til slutt Kristian hadde god kontroll på og vant på 4.09.47. En offensiv Andreas Iden fra Gneist løp agresivt hele veien og kunne sikre seg en fortjent og flott bronsemedalje med 4.14,79.

Drammatikk i det startskuddet gikk fikk vi i jentenes 15årsklasse. Uheldige Ingrid Næss Johansen fra Gneist fikk en lite velykket start på sin mesterskapsdebut da hun gikk i bakken etter mye knuffing i starten. Favoritten Johanna Jansson fra Børsa tok ansvar innledningsvis men holdt ikke større fart enn at nesten hele feltet var samlet. Litt over halveis tok en annen medaljekandidat over kommandoen og det så en liten stund ut til at  Ingrid Helene Nyhus fra Gneist kulle få luke til resten av feltet. Men da klokken ringte stivnet hun litt og favoritten Johanna satte inn et ekstra gear som bare Linn Kristine Bloch Bjørke fra Trondheim sånn noen lunde greide og matche Men trondheimsjenten greide aldri å få  skikkelig kontakt. og måtte nøye seg med sølvet . Eline Myking fra Fana, som hele tiden hadde løpt klokt sikret bronsen med en solid sluttspurt.Vinnertiden ble her 5.02,95.

Jenter 16 år var neste heat og her åpnet Marthe Olsen fra Selsbakk friskt. Det dannet seg raskt en ledertrio med Elisabeth Angell Bergh (HIL) og Kristine Holst (Skjalg) i tillegg. Disse holdt stor fart hele veien og da 2 runder gjenstod overtok Elisabeth Angell Bergh føringen og var i realiteten aldri truet etter dette. Bak kjempet Marthe seg til sølv og Kristine måtte nøye seg med bronsen.

Resten av jentene var samlet i et heat grunnet liten deltagelse i de eldste klassene. Eldstemann  Sigrid Jervell Våg fra Strindheim tok kommandoen fra start men etterhvert var det sølvinneren på senior NM 3000m Karoline Egeland Skattebo som tok over. Hun holdt gjevn fart hele veien og ingen av de andre deltagerne greide og følge tempoet hennes da hun løp inn til 4.39,81 og seier i J 18-19 år. Nærmest fulgte Sigrid Våg med  4.43,59 og hun vant da J 20-22 år.Bak henne hadde Aurora Dybedokken startet en voldsom sluttspurt og den lille Tyrvingjenta greide og hente inn 15 meter på Ida Elise Nymoen Eltervaag fra Skjalg på sisterunden og sikret seg gullet i J 17 år med 4.44,53, 4 tideler foran Elise. 

Gutter 18-19 år fulgte etter og  her var det Elias Ottoson fra Askim som innledet i tet. Men hjemmefavoritten Filip Ingebrigtsen fra Sandnes fulgte tett og etterhvert ble det klart at han ikke var til å true i dag. Da han økte farten mot slutten var det ingen i feltet som hadde kapasitet til og følge og han kunne løpe inn til en klar seier på pene 3.54,51. Bak ham ble det en tøff duell om de øvrige medaljene der Erik Udø Pedersen fra Holum spurtslo Sander Sekkingstad Terum fra Aurland. Begge krøp seg under 4 minuttersgrensen med 3.58,16 og 3.59,01.

Siste heat ut var eldste gutter og her var det eldstemann Ingebrigtsen med fornavn Henrik som klart viste hvem som var sjefen. Etter å ha fått litt "hjelp" i rygg på Johannes Alnes fra Bækkelaget innledningsvis økte han farten gradvis og vant i utklassningstil med flotte 3.47,05.I et nærmest sololøp midt i en tøff treningsperiode må dette være betryggende og ta med seg videre inn i utesesongen. Nevnte Alnes kom nærmest med 4.55,87 mens bak disse to ble det en tøff kamp om bronsen. Det så ut til at den skulle gå til Jørgen Austvik fra BFG da det ringte, men Jonas Lurås Hammer fra byrivalen Gular hadde mest saft i beina på slutten og sikret seg bronsen på 4.04,33.

Resultater UM SandnesKlart for start gutter 15 år.


Lars Lunde drar rett i tet og får med seg Joakim Sundgot Gustavsen og Abdurraham Hir.


Vegard Austevoll fra Kalandseid leder forfølgerne.Andreas Wathne og Stian Aarvik følger bak.


Tøff gullfight mellom Gustavsen og Hir. Lunde har gitt opp og løper inn til bronse.


Start gutter 16 år.


Sigurd Blom Breivik i føringen tidlig.


Forfølgerne kommer rett bak med Aleksander Lie fra Gneist i blått.


Kjell Rønom Vabakken (Snøgg) og Jostein Sætra Schefta (Oppegård).


Markus Harbo øker farten og får med seg Jonas Gjesdal og Mathias B. Engevik.


Solid seier til Markus Harbo.


Mathias Berntzen Engevik tar sølvet.


Bronse til Jonas Gjesdal.


Start gutter 17 år.


Harald Aarskog med tidlig ledelse.


Torjus Flaten fra Sturla leder forfølgergruppen.


Kristian Tjørnholm inn til seier.


Vebjørn Karlsen tar sølvet.


Og en jublende glad Andreas Iden sikrer bronsen.


Klart for start jenter 15 år.


Mye knuffing i startfasen og Ingrid Næss Johansen tar telling på parketten. Medaljevinnerne ungår så vidt å bli revet med.


Johanna Jansson tar kommandoen.


Heidi Kristine Halling og Tyra Hevrøy, bak har Ingrid Næss Johansen startet opphentingen etter fallet.


Ingrid Helene Nyhus øker farten men får ikke luke.


Johanna Jansson kontrolerer inn til gull.


Linn Kristine Block Bjørke sikrer sølvet mens bronsen går til Eline Drivenes.


Sølvvinner fra NM Terreng Marthe Olsen tar teten rett fra start.


 Marthe Olsen holder teten med Elisabeth Angell Bergh og Kristine Holst på slep.


Elisabeth Angell Bergh inn til gull.


Marthe Olsen holder unn for Kristine Holst og tar en ny sølvmedalje.


De eldste damene ut fra start.


Sigrid Jervell Våg i føringen.


Karoline Egeland Skattebo tar etterhvert over kommandoen.


Aurora Dybedokken og Kristine Holst følger hverandre om gullet i J 17 år.


Karoline Egeland Skattebo inn til heat seier og gull J 18-19 år.


Sigrid Jervell Våg vinner eldste dameklasse.


Sterk sluttspurt av Aurora Dybedokken sikrer gullmedaljen.


Marie Synnøve Quale tar sølv i J 18-19 år og tar igjen bronsevinneren i J17 år Lisa Gjerde med en runde i det hun passerer mål.


Klart for start i det store G 18-19års heatet.


Fillip Ingebrigtsen er så konsentrert at han ikke få med seg "brytekampen" mellom Jørgen Frost Bye og Magnus Sirnes Hjellum.


Elias Ottosen fra Askim i føringen:


Gull og hjemmeseier til Filip Ingebrigtsen


Erik Udø Pedersen sikrer sølvet mot en hardt kjempende Sander Sekkingstad Terum


 Henrik Ingebrigtsen har overtatt føringen i eldste gutteklasse.


Flott sololøp av Henrik på 3.47,05.


Sølv var det beste Johannes Alnes kunne oppnå i dag.


Jonas Lurås Hammer sikrer bronsen.