Undheim 6-timers fikk en vellykket start i 2010. Snart er det nytt løp i samme løypa ved Undheimshallen. Jarle Risa (bildet) vant i fjor med 80,945 km.

INNBYDELSEN

Det er som i fjor snakk om en 2 kilometer lang rundløype med variert underlag. I tillegg til 6-timers er det også maraton - hvor 6-timersløperne automatisk er påmeldt.

Deltagerpremien vil være en spesialmedalje med motiv av Arne Garborg.

Omtale fra fjorårets løp
Resultater 2010

Førsteutgaven av løpet hadde 24 deltagere, noe løpsleder Svein-Ove Risa var godt fornøyd med. Han var også godt fornøyd med at broren Jarle vant.

Jarle løp 80,945 kilometer i sin 6-timersdebut på hjemmebane, mens superspreke Vera Nystad fra Søgne (65 år) vant kvinneklassen med 65,670 km.

Hvordan er været på den kanten av landet i november:
Slik var det under løpet i fjor:
Pluss 5 grader og oppholdsvær, men med gode regnbyger rett før. Etter hvert ble det ganske bra forhold, det lettet opp og det var glimt av blå himmel. Ganske så gode forhold til å være på denne tida av året på disse kanter av landet! Og så helt vindstille, det er og et veldig pluss! Men på slutten kom det et par regnbyger, men det gjorde ikke så mye, så nærme mål! Men totalt sett ”Gode forhold” årstida tatt i betraktning, skrev Thomas Hetland på kondis.no/rogaland etter løpet.

Løypa i Undheim 6-timers:

"Løypå i Undheim 6-timers løp. løp i 8 tall, rundt fotballbanen, forbi Idrettshallen, langs hovedveien, ner te kjerkå, langs elvå, opp langs fotballbanen og rundt te hallen igjen der det va matstasjon"
Løypebeskrivelse av Tommy Haga.

Brødrene Risa skal løpe
"Dersom me ikkje vert skada i Berlin Marathon kjem både eg og Jarle til å delta" sier Svein Ove Risa. Berlin Maraton går 25.september - og begge løper nok langt ned på 2.20-tallet.
For noen dager siden løp begge 10.000 meter på under 32 minutter: Sterk løping på Lye.

VM-test?
For de herreløperne som vurderer å komme i betraktning til VM100 km i Italia 22.april - og som enten manger sub 7:30 resultat på 100 kilometer og/eller ikke skal løpe andre 100 km før uttak, vil Undheim 6-timers være et løp som blir tillagt betydning dersom løpere skal tas ut på skjønn - eller dersom veldig mange ligger på sub 7:30 nivå.

En tid på 7:30 på 100 km tilsvarer farten til 80 kilometer på 6-timers, så løperne bør nok over 82-83 km for å matche en 7:30 tid. For kvinnene er det sub 9 timer på 100 km som er vurderingskravet. Da snakker vi om fart til 67 km på 6-timers, noe som betyr at man bør over 70 kilometer for å bli vurdert.