Norges første utgave av TRI IDOL kan bli redningen for 500 triahlon-utøvere som ikke fikk plass på årets utgave av Norseman Xtreme Triathlon - Norges hardeste triathlon.

Gjennom en hel treningshelg deler noen av Norges beste triatleter sine beste råd og tips - og avslutter med å gi bort 5 ledige Norseman-plasser.

Det nyopprettete TRI IDOL arrangeres på Geilo fra 1. til 4. juli i samarbeid mellom Intersport, Norseman og Team Nakamura Triathlon.

"Noe lignende som TRI IDOL er aldri blitt gjort før i Norge. Det fantastiske med TRI IDOL er at vi befinner oss på Geilo midt i Norseman-løypa, som arrangeres bare en måned senere. Derfor gir TRI IDOL unike muligheter til å gjøre seg kjent med Norseman-løypa og de utfordringene den byr på. TRI IDOL innebærer treningsturer, kurs og foredrag fra torsdag til søndag, og søndagen avsluttes selvsagt med konkurranse over 1500 m svømming - 40 km sykling og 10 km løping hvor vi deler ut 5 "wild cards" til Norseman", sier Tom Remman, fjorårets vinner av Norseman og camp ansvarlig for TRI IDOL.

Intersport opprettet i vår Team Nakamura Triathlon, som består av syv av landets fremste mannlige triatleter - deriblant Remman og fjorårets andremann i Norseman, Henrik Oftedahl. Begge to vil delta som foredragsholdere og treningsveiledere under TRI IDOL. I tillegg har Intersport opprettet Norges første triathlon-landslag for juniorer. Dette er den største enkeltsatsingen i norsk triathlon noensinne.

Loddtrekning og innsats:
TRI IDOL-vinneren av kvinneklassen får wild card til Norseman (arrangeres 7. august), det samme får nr. 1 og nr. 2 i herreklassen. I tillegg vil en jury plukke ut én TRI IDOL-deltaker som har utmerket seg med innsats, vilje og pågangsmot gjennom helgen. Vinneren av det 5. wild card'et bestemmes med loddtrekning.

"TRI IDOL er relevant for både nybegynnere og triatleter som vil utvikle seg videre gjennom en hel helg med trening, kurs og foredrag. Deltakerne får en unik mulighet til å sykle, svømme og løpe gjennom Norseman-løypa med landets fremste triatleter", sier Killingstad.

At 750 ønsket plass under årets Norseman mener Remman viser hvilken enorm vekst idretten har hatt de siste årene. "Jeg har aldri før opplevd en lignende interesse for triathlon i Norge. Og jeg er sikker på at triathlon har kjempestore utviklingsmuligheter. For mange av de tusenvis av mosjonistene som hvert år gjennomfører Birken eller Styrkeprøven, vil triathlon være en naturlig steg videre. Triathlon er perfekt for folk som vil prøve nye ting", sier Remman.

Overnatting:
TRI IDOL starter 1. juli og vil ha base på Bardøla Høyfjellshotell. Ta kontakt med hotellet på telefon 32094100, og oppgi koden TRI IDOL.

Påmelding:
Påmelding starter 7.mai, og kan gjøres på www.deltaker.no - Søk TRI IDOL

For ytterligere informasjon, kontakt: Tom Remman, TRI IDOL camp ansvarlig, Telefon: 400 04 858

Geir-Olav Killingstad, markedssjef Intersport Telefon: 414 59 401

Les mer her