Bildet: Sigdals førstelag kunne motta både pokal og krystall etter å ha vunnet gutteklassen i Prestfoss-stafetten. (Foto: Arrangøren)

Det rapporteres om et stort og kyndig publikum som heia fram stafettløperne. Bygdeposten mener det befant seg omtrent 500 tilskuere på grasbakkene rundt friidrettsbanen i Sigdal.

Ute på banen løp rekruttene mellom 7 og 10 år 6 etapper på enten 60 eller 80 meter. For de litt eldre var etappene lengre slik at seks løpere til sammen gjorde unna 2,4 km. De voksne løp 6,4 km, også her fordelt på seks etapper.

Modum vant menn senior og jenteklassen mens Sigdal vant gutteklassen. Nerstad A var raskest i rekruttklassen.

- Det var veldig bra med publikum, mange bunadskledde! Det gir en god økonomisk gevinst for klubben i form av billetter og salg. Men det stiller altfor få lag. I år var det med bare to herrelag og ingen damelag. Det er veldig synd at løpsmiljøet ikke kjenner sin besøkelsetid og stiller lag når det er så mye folk som ser på, uttaler primus motor Runolv Stegane til Kondis.

Modums lag i jenteklassen holdt begge Sigdalslaga bak seg og vant klart. (Foto: Arrangøren)

2)  Sigdal FIK 19.33.7

Modums_vinnerlag_herrer_IMG_8498.jpgModums herrelag kunne juble etter å ha vunnet det prestisjefylte 17. maioppgjøret. (Foto: Arrangøren)

Rekruttstafetten er et lokalt tiltak der skoleelever fra første til fjerde klasse løper stafett og stiller fra den skolen de tilhører. Det var med hele seks slike lag (ca. 30 løpere) fra Sigdal. (Foto: Arrangøren)