Jentene var først ut på 800 m og her kom en kvintett samlet etter første runde. Men da klokken ringte dro yngstemann Renate Lie opp farten og feltet strakk seg ut. Bare to år eldre Amalie Lekva greide å holde følge og på oppløpet ble det en spurtduell mellom disse to som eldstemann Amalie Lekva gikk seirende ut av. Tidene ble fine 2.21,71 og 2.22,53.

Det yngste gutteheatet talte 6 utøvere og etter en optimsitisk start av Kristoffer Blucher skjønte han raskt at det ble vanskelig å løpe fort alene i vinden. Magnus Vonen fikk kontakt med lederen men på oppløpet var det eldstemann Kristoffer som hadde den beste spurten og ble klokket inn på ordinære 2.24,14,

Bare 3 løpere stilte til start i seniorklassen og her hadde den gamle storløperen Ådne Svahn Dæhlin fått drahjelp av Martin Loftås Kårstad fra Osterøy. Etter et flott første runde på i underkant av 55 ble det tungt på slutten i vinden men likevel fine 1.52.44 for Gularløperen som nå gjør seg klar til innsats i Holmenkollen. Skal vi tippe den lettbeinte 29.åringen starter for Gular på Bislet på lørdag?

De yngste gutter og jenter var plassert i det første heatet på 1500m og var det lenge en kvartett som løp sammen med Linn Seliussen fra Fana som fartsholder. Men på slutten slo Knut Haukeland fra BT til og vant en klar seier på 5,10,92.

Feltet for de eldste var langt større og talte 18 mann. Her kjørte BFG Fana "amerikansk uttak" for stafettlaget til junior NM Jessheim på 4x1500m. Men det var Gular og Marius Vedvik som dro fra og ble løpende alene i tet hele veien. Tiden ble 4.08,82. Nærmest fulgte Einar Håkon Rose fra OSI mens Odd Anders Grimsbø fra Varegg,som dannet baktroppen etter en runde løp seg stadig fremover i feltet og endte på 3.plass. Jørgen Jensen Axelsen fra Gneist ble nummer 4 og vant BFG Fana uttaket og får trolig med seg Andreas Iden, Erlend Gjerdevik Sørtveit og Ole Martin Røssland på laget.

Kveldens stevne ble avsluttet med et fyldig felt på 3000m dominert av Norna "Team Long" sine unge utøvere. En flott manifestasjon på at Arne Tømmernes og hans team har funnet "nøkkelen" for suksess. Og best av dem alle var Thomas Ryngøye som holdt  jevnt fin fart hele veien.Selv om Eirik Vestrheim fra Fri lenge holdt følge måtte den elegante Nornagutten gjøre mesteparten av jobben selv. Det ble fin ny pers på 9.14,98 og vi tipper 17.åringen flytter persen sin ned under 9-blank i løpet av sesongen.

Solid løp også av unge Ingrid Helene Nyhus fra Gneist som med tiden 10.46.03 fikk revansje fra UM terreng på klubbveninne Ingrid Næss Johansen. Sammen med Anna Serine Røssland må vi si det er imponerende at tre 15.åringer fra samme klubb ønsker å løpe 3000 m bane så tidlig i sesongen. Så her må vi bare gi skryt til trenerduoen Jan Fjærestad og Bjarte Eikanger for et flott arbeide de nedlegger i BFG Fana for tiden. 

Resultater Åpningsstevne Fana Stadion


Starten første heat på 800m.


 Renate Lie fra Gneist i føringen i det klokken ringer.


Den unge Gneistduoen Nora Øvregaard Aarvik og Marie Josefine Berg.


Amalie Lekva fra Norna vinner spurten og blir klokket inn på 2.21,71


Yngste gutter ut på 800 m.


Kristoffer Blucher fra Gneist vinner, Magnus Vonen fra Varegg blir nummer 2.


Tynt seniorfelt på 800 m.


Martin Loftås Kårstad fra Osterøy, dagens "hare" for Ådne Svahn Dæhlin.


Solid gjennomført løp av Ådne Svahn Dæhlin, 1.52,44.


Starten på 1500m jenter.


Linn Seliussen fra Fana er mest aktiv, bak følger Thyra Hevrøy og Knut Haukeland. 


Stort felt på 1500 m herrer.


Marius Vedvik fra Gular dro i tet rett fra start.


Jonas Dalland og Einar Håkon Rose med BFG-Fana "toget" rett bak.


Marius Vedvik inn til seier på 4.08, 82.


Odd Anders Grimsbød (t.v.) løper sg helt opp til 3.plass, Einar Håkon Rose fra OSI blir nummer 2.


Stolt pappa Jan Erik Sørtveit, den gamle Fana og Bjarg "kjempen" på fotballbanen,det ble løping i Fana for Erlend.


Stort 3000m felt i duskregnet på Fana Stadion.


Thomas Ryngøye og Erik Vestrheim i tet.


Erik Iden fra Fri med ungjentene Ingrid Helene Nyhus og Ingrid Næss Johansen tett bak.


Thomas Ryngøye inn til seier på dagens 3000 m.