Resultater

Mona Strande klarte, ikke uventet, å beholde sin plass på tronen! Hun passerte mål på 24:22. Beste mann i herreklassen, ble Simon Løvås, som kom inn på 20:43! Både Mona og Simon løper for Tough Viking Elite Team. Det er stor stas at slike dyktige hinderløpere deltar på våre norske løp. De viser oss helt klart hvor skapet skal stå, så vi andre har noe å strekke oss etter.

På 2. plass finner vi Kjell Vidar Helgesen og Connie Riis. Og på 3. plass kom Lars Petter Brovold og Anita Rye Grinrød. De resterende resultatene kan dere finne her.  

Det var totalt 243 av 244 deltakere som fullførte. Av dem var det 100 kvinner som deltok.

 

VR_Fredrikstad_vinnerne.jpg

Vinnerne; Mona Strande og Simon Løvås (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Terrenget

Viking Race i Fredrikstad er et annerledes løp enn det vi er vant med fra Oslo. Terrenget var flatt, i motsetning til slalombakkene i Oslo, og løypa gikk gjennom gressbaner, grøftegraver, elv, gjørme, grusveier, og noe asfalt, som vi knapt har sett i Oslo som stort sett har bestått i krevende skogsløyper. Prikken over i`en på gårdsdagens løp var trasèen gjennom Kongsten Fort! Det gav en helt egen stemning, hvis man tok seg tid til å se seg rundt. Det var kanskje ikke alle som gjorde…

 

VR_Fredrikstad_under_stokker.jpg

Mye herlig vått terreng (Foto: Epic Action Imagery)

 

Hinderne

Av hindre, møtte vi mange av de samme hinderne vi kjenner fra Viking Race sine tidligere løp, men med noen variasjoner. Signaturhinderet deres var selvsagt på plass. Veggen! Den høyeste veggen skulle passeres før start. En fin begynnelse, for å forberede seg på fortsettelsen.

Allerede noen få meter etter startskuddet, bar det under en netting over flere meter - Viking Race sin egen Midgardsorm. Heldigvis var den ikke for stram, slik at man måtte svømme gjennom alt vannet som hadde lagt seg i gresset. Her gikk det fint å gå krumbøyd under, i en fin fart. Videre bar det ned i vannfylte grøftegraver med stokker man måtte krype under. Og ikke lenge etter måtte man over en herlig sølete elv som ikke var så ille som først antatt. Vi var vel alle så våte fra før av i dette regnværet, at man knapt merket forskjellen.

Videre kom de berømte Viking-Race-veggene. Først over, deretter under, så igjennom. Dette hinderet kom også igjen litt senere i løypa. Krabbenett var også å møte et par ganger til. Så var det Fortet. Opp og ned, over og under nydelige omgivelser. Det var murer av ulike høyder som måtte forseres, og som til tider ble for krevende for de fleste at en hjelpende hånd ble nødvendig. Her møtte vi også på et klatrenett som satte noen på en prøve når det ble for mange som skulle klatre samtidig. Det svingte og slang, og krevde litt ekstra fokus og konsentrasjon.

Noen savnet mer krevende terreng, men når de kom til bære-hinderet, fikk de endelig kjenne syra ta fatt på beina. Det skulle bæres dekk opp og ned en bratt bakke. Ikke ett dekk, men to! Da var det godt å komme ned igjen og fortsette på den flate strekningen.

Et nytt hinder fra Vikingarrangørene, var spindelvevet. Et hinder vi alle klarer, men hvor kunsten er å være strategisk og effektiv igjennom. Dessverre var det et savn etter et par av de mer avanserte hindrene vi er vant med fra Oslo. Tenker spesielt på deres monkeybar og tauklatring. Men på grunn av det grisete været, hadde de færreste klart å gjennomføre disse hinderne, så det var kanskje til det beste? Og helt til slutt måtte vi over den berømte veggen igjen, før man kunne spurte inn i mål og motta medalje!

 

VR_Fredrikstad_martin_mona.jpg

For noen er hinderløp blodig alvor, Mona Strande og Martin Weider (Foto: Epic Action Imagery)

 

VR_Fredrikstad_blaatt_nett.jpg

Første hinder - Midgardsormen (Foto: Epic Action Imagery)

 

VR_Fredrikstad_Gry.jpg

Været satt ingen stopper på humøret, ihvertfall ikke for Gry Seppola (Foto: Epic Action Imagery)

 

VR_Fredrikstad_hjelper_hverandre.jpg

Samarbeid, og å gi en hjelpende hånd, er viktig (Foto: Epic Action Imagery)

 

VR_Fredrikstad_superhelter_gjennom_solevann.jpg

Superhelter er viktig å ha med i et realt hinderløp (Foto: Epic Action Imagery)

 

VR_Fredrikstad_taunett.jpg

For å komme over nettet, var det godt å ha noen som strammet det fra bakken. Noen bør takke Birgitte Vistung (Foto: Epic Action Imagery)

 

VR_Fredrikstad_Herbert.jpg

Herbert, vår hinderløpmaskot, var selvsagt på plass! (Foto: Epic Action Imagery)

 

VR_Fredrikstad_The_Weiders.jpg

The Weiders! Med datteren Caroline (11 år) som kom på en fantastisk 42. plass! Av 100 kvinner. Det står det respekt av. Gratulerer!! (Foto: Epic Action Imagery)

 

VR_Fredrikstad_gutt_pa_vei_i_mal.jpg

Et bilde på ekte mestringsfølelse - den vi alle jakter på i disse løpene. Ingen tvil om at Simon er lykkelig her, på vei rett inn i mål! (Foto: Epic Action Imagery)

 

Været

Det ble mye snakk om været i går. På den ene siden er sølevær, et perfekt Viking- og hinderløpvær. Ulempen er at det dessverre gir en demper på det sosiale livet i denne sporten. Mange gledet seg til å møte sine hinderløpvenner, skravle, skryte og glede seg over hindersportens atmosfære. Men når man kommer sølete og kald inn i mål og det ikke er noen tegn til opphold, er det kanskje best å komme seg hjem før man blir syk. For noen, tok det flere timer å finne tilbake varmen. Noen publikumsfest, blir det heller ikke i et slikt vær. Men at gårdsdagens vær er et realt hinder, er det ingen tvil om.

 

Fasiliteter

Deltakerne fikk tilgang til innendørsfailiteter på Fredrikstad Golfklubb. Der var det godt å kunne holde varmen og få servert mat og drikke. Det var også tilgang på dusjer og garderobe, for de som ønsket det. Fasiliteter man setter høyt i slikt vær, når man har en lang biltur i vente.

 

Bilder og video

Til stor glede for samtlige deltakere ble det lagt ut hundrevis av bilder fra løpet, tatt av Epic Action Imagery. Bildene kan du se her. En bonus vi alle elsker! I år ble det også laget en video fra løpet, i rekordfart, av Arnel Banawa for OCRTube. 

 

Flere løp

Hvis du ikke fikk med deg dette løpet, men har lyst til å prøve et skikkelig Viking-løp, sjekk ut Viking Race sine løp til høsten, på deres hjemmeside.

 

VR_Fredrikstad_mokkete_banner.jpg

Viking Race takker for seg i Fredrikstad, og kommer sterkere tilbake neste år (Foto: Epic Action Imagery)