28. august gikk Trollveggen Triathlon av stabelen for 3. gang med 100 deltakere til start. Løypa starter med svømming i Åndalsnes havn i Isfjorden. Deretter fortsetter det i utgangspunktet med ca 10 km sykling inn Isterdalen før den 10 km og 750 høydemeter bratte Trollstigen skal forseres.

På toppen av Trollstigen skal løpeskoene følge deg de siste 6 km'erne og 750 høydemeterne opp til Stabbeskaret rett ved Trollveggens kant. I år ble det imidlertid annereldes. Først var tåke og sårlig sikt årsak til at arrangøren valgte å bytte ut løpinga til Stabbeskaret med en 10 km løpeetappe på veien ved toppen av Trollstigen. Men været hadde mer å si, og bidro til småsteinras ned på Trollstigen, som førte til at også sykkellløypa måtte endres. Dermed måtte arrangørene i siste time legge om både hele sykkel- og løpeløypa i Trollveggen Triathlon 2011.

Og arrangøren gjorde i så måte en imponerende innsats. De rakk akkurat å flytte mannskap, løypevakter, merkebånd, vekslingssoner inklusiv lastebiler til sykkeloppbevaring, tidtakerutstyr osv i tide, til at 100 deltakere kunne fullføre konkurransen uten problemer.

Målstreken var akkurat etablert da vinneren Frank D. Kristiansen kom til topps. Og dit hadde de til og med rukket å transportere de 200 hjemmebakte bollene i tide til å mette sultne mager på toppen.

Den reviderte løypa bestod av sykling fra Åndalsnes til bunnen av Trollveggen istedet, tilbake til Åndalsnes (ca 23 km tilsammen), og deretter opp Nesaksla. Nesaksla er en cirka 700 m høy topp like ved Åndalsnes sentrum, der også Norges bratteste motbakkeløp blir arrangert; 2000 meter og en høydeforskjell på 688 meter. Det tilsvarer altså stigningsprosent på 34,4. Ikke noe lett alternativ altså...

Det var altså en våt og relativt kald konkurransedag, men verken deltakere eller publikum lot seg påvirke av dette og stilte villig opp. Først opp av vannet var Magnus Bru. Han beholdt ledelsen frem til sistedel av sykkelløypa, og endte til slutt opp som nummer fem på toppen.

Det var Frank D. Kristiansen som tok igjen Magnus og beholdt ledelsen på løpinga opp til toppen, og vant konkurransen. Gjermund Nordskar var nummer 8 etter svømmingen og syklingen, men løp seg opp til en 2. plass. Tredjemann i mål var Rene Gjørg.

I dameklassen var det Vibeke S. Nørstebø som vant. Hun kom som femte dame opp av vannet, men tok igjen de fire foran i løpet av første veksling og sykkeletappen, og løp i front hele veien opp til toppen av Nesaksla. Cathrine Mediaas var andre dame opp av vannet. Hun ledet nesten hele syklingen før hun ble tatt igjen, og kom i mål som nummer to. På tredjeplass om Karianne Søfting.

Til tross for et vær som ikke var på verken arrangørens eller deltakernes side, så ble det en flott dag med et flott arrangement. Og all honnør til en kjempeinnsats av arrangøren som klarte å gjennomføre konkurransen under de rådende omstendigheter.

Neste år vil det også bli arrangert en duathlon samtidig med Trollveggen Triathlon, bestående av sykkel- og løpedelen i triathlonkonkurransen.

Fullstendige resultatlister finner du her.

Link til video fra konkurransen

Øystein Talberg fra Åndalsnes Avis har tatt bilder fra konkurransen:

Trollveggen Triathlon 2011. Frank D. Kristiansen.
Vinner Frank Kristiansen under syklinga

Trollveggen Triathlon Karianne Søfting
Sofie Agdestein, første dame opp av vannet

Trollveggen Triathlon 2011. Bjarte Bø.
Vått for både utøvere, arrangør og publikum....

Trollveggen Triathlon 2011. Bjarte Bø.
Bjarte Bø trekker inn luft

Trollveggen Triathlon 2011. Tom Erik Heimen.
Og det var vått på vei oppover mot toppen også...

Forøvrig finner du reportasje fra konkurransen i Åndalsnes Avis her.

Endre Olav Bu fra Rauma Fotoklubb har også tatt noen bilder:

Starten går

De første er ferdig med svømminga og mottar hjelp til å komme seg opp

Ut på den omlagte sykkelløypa i regnværet

Vibeke Nørstebø, første dame, veksler fra sykkel til løp

Og noen bilder fra toppen av Nesaklsa av Kristin Dahle

Fotografen var ikke klar da Frank passerte målstreken som førstemann, men at bollene smakte ble dokumentert

Gjermund Nordskar, løp seg inn til en andreplass

Magnus Bru, beste svømmer, kom i mål som nummer fem. Sliten...?

Vibeke Nørstebø, fornøyd første dame til toppen

Og fra Nesaksla var det utsikt til Åndalsnes og Isfjorden...