Det tradisjonsrike turrennet Vardfjelløpet i Engerdal, arrangeres i år for 64. gang søndag 30. mars.  Rennet er på 25 km og starter ved alpinanlegget ved Sølenstua og har målgang på Drevsjø. Rennet går i klassisk stil og har flotte maskinpreparerte dobbeltspor. Det er kjempefine forhold i løypene og nok snø.

Det er to matstasjoner underveis og rennet er åpent både for aktive og trimmere. Trimklassa kan velge mellom 25 eller 17 km.

Bildet: Martin Andersen er regjerende vinnere av Vardfjelløpet som ikke har blitt arrangert siden 2010. (Foto: Bjarne Bentzen)

I år er KM langdistanse innlagt i rennet, så vi håper på mange aktive løpere som ivrer etter å få gå skirenn etter vinterens mange avlysninger.

Rennet inngår også i de tre arrangementene som kvalifiserer for den gjeve Eggenmedaljen med motiv av Gjermund og Jo Eggen. De andre to er  Femundløpet 5/10/21 km løping den 28.juni 2014 og Femundrittet sykkel 40/82 km den 26. juli 2014. Deltagelse i alle tre arrangement samme år kvalifiserer til bronsje 1. år, sølv 5. år og gull 10. år.

Det blir 1/3 premiering i aktive klasser, og mange trekkepremier både i aktiv og trim. Kan nevne at vi trekker to vinnere blant aktive løpere, som får årskort for fiske i Engerdals 900 flotte fiskevann.

Flere opplysninger Engerdal Sportsklubb's nettsider
Fullstendig renninnbydelse
Påmeldind og deltakerliste
Opplysninger på terminlista
Samleside for Vardfjelløpet (med resultater og reportasjer 2002 - 2010)

Starten_har_gaatt.jpg
Fra starten av det 63. Vardfjelløpet ved Sølenstua i 2010. (Foto: Bjarne Bentzen)