Copenhagen halfmarathon, som er en oppfølgerav fjorårets VM på halvmaraton (les reportasje her), som ble en stor suksess. Foruten å huse verdens raskeste løpere var det også en stor massemønstring for alle løpere.Deriblant mange norske. Det var også lagt inn lagkonkurranse hvor Norges tre jenter ble best i Norden, mens gutta måtte se seg slått av Danmark.

Løypa i fjor var rask, men en liten endring i år skal gjøre den enda raskere.  Det frister en av verdens raskeste løpere, Bedak Karoki Muchiri, til å komme for å forsøke å sette verdesrekord, som Kondis skrev om på tirsdag. Han blir ikke akkurat alene i Københavns gater, 16 432 løpere er påmeldt så langt, hvorav 235 av dem er norske. 

Nå har Kondis fått fem gratis startplasser, som vi vil trekke ut i noen spørrekonkurranser utover i juli. Vi stiller 10 spørsmål og trekker ut en heldig vinner blant de som har flest riktige svar. Første dag for spørrekonkurransen er kommende mandag.

Blom_Groevdal_Myhre_lagbilde_A20G3402.jpg
Best i Norden: Norges tre fra venstre: Veronika Brennhovd Blom, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Marthe Katrine Myhre tok niendeplass i lagkonkurransen med solid margin til Danmarks lag. Foto: Kjell Vigestad

Norges_herretrio_etter_maalgang_A20G3554.jpg
Bak Danmark: Norges tre herrer løp godt, men Danmark løp enda bedre og kom foran Norge i lagkonkurransen. Samtlige tre dansker som talte ned i lagkonkurransen satte personlige rekorder, mens bare Asbjørn Ellefsen Persen klarte det samme på Norges lag.                Foto: Kjell Vigestad