Tidligere har Norge vært det eneste landet i Skandianavia uten XTERRA-stevne, men nå kommer det til Norefjell den 5.august.

Offroad triathlon, har økt markant i Danmark og kommer eventfirmaet Running26 Events, som eier XTERRRA Nordic utvide slik at også norske kan måle krefter i et rtriathlon på naturens premisser. 
Med et samarbeid med Norefjell Ski og Spa lover arrangøren å tilby konkurranse i høyfjellet de tre neste årene.

 

XTERRA_Dk_640.jpg
Fra Xterra i Danmark i fjor. Foto: Arrangøren

 

En sunnn utfordring for alle

På Norefjell blir det fire forskjellige disipliner. 
Den lengste blir 1500m svømming i Krødern, 30km sykling på terrengsykkel og 10km løping i skog og på fjell. Barna får mulighet til å delta på en kortere versjon.

-  For oss handler XTERRA om å gi deltagerne en god opplevelse. Og ved å ha flere distanser, kan deltagerne få en utfordring som passer for dem. Dessuten opplever vi stor glede ved at barn og unge kan få en opplevelse lik de voksnes løp, og det er med på å lage en helhetlig opplevelse når alle kan delta,” forteller direktør for Running26 Events, Kristian Uhd.

Ekte menn på TV 3

Lanseringen av XTERRA Norway skjer i forbindelse med TV3 Norge sin kommende programserie ’Ekte Menn’, hvor fem norske håndverkere skal trenes opp til å gjennomføre en XTERRA. Og arrangørene håper nordmennene kommer ut og måler krefter med naturen.

Les mer om XTERRA NORDIC her: http://xterranordic.com/