Tekst: Eirik Lundblad

To lokale ildsjeler fikk ideen til terrengløpet, som er drøye 20 kilometer langt og er innom mange av de flotteste utsiktspunktene på åsene rundt Lommedalen og Bærums Verk. 

Bred lokal støtte
Rammen rundt arrangementet ble strålende med bred støtte fra lokalt næringsliv, mange frivillige som bemannet mat- og drikkestasjoner, masse publikum langs løypa og nesten 250 ivrige mosjonister på alle nivå i løypa. Det var stor glede iblandet en god porsjon smerte og utmattelse i ansiktsuttrykkene til slitne løpere som stormet i mål etter endt rundløype. 

Arrangørene Kjetil Røine og Ole Reistad var selv meget godt fornøyde.

– Det gikk var over all forventning. Vi trodde vi skulle arrangere et løp for venner og kjente, og dette er jo for så vidt det, men i tillegg kom det mange andre, sier Røine før Reistad skyter inn at han først tippet på 50 deltakere, mens Røine tippet 100. 

Jo Hoff Nordskar og Marianne Sleire til topps
Tross lavterskelprofilen stilte en sterk eliteklasse til start, og på herresiden var det terrengsyklisten Jo Hoff Nordskar fra Harestua som tidlig sikret seg et forsprang til de øvrige konkurrentene. Forspranget holdt han helt til han kom i mål på 1.26.31, 9 sekunder foran Lommedalen ILs egen Håkon Lundblad Næsheim.

På tredjeplass kom en godt merittert idrettsutøver, nemlig tidligere landslagsutøver på ski, Jens Arne Svartedal. Svartedal, som selv bor i Lommedalen, var for øvrig så imponert over arrangementet at han valgte å gi bort gratis treningsveiledningstimer som premie i etterkant av løpet. 

Blant damene stakk Marianne Sleire fra Oslostudentenes Idrettslag av med en overlegen seier. Hun kom i mål på 1 time, 42 minutter og 17 sekunder, drøyt 2 minutter før unge Christine Næss fra Asker Skiklubb. Mona Strande fra Lommedalen IL kom på tredjeplass ytterligere 4 minutter bak.

«Sømmen i dalen»
Men Lommedalen Rundt handlet først og fremst om å legge til rette for flotte naturopplevelser, og om å gjøre et flott turområde mer tilgjengelig for folk. 

– Vi ville gjøre folk kjent med terrenget i området. Det er viktig, for det går mange stier her som er veldig fine. Disse er alltid her. Tanken har vært å binde sammen enkelte stier, og med det finne «sømmen» i Lommedalen. Og det tror jeg vi har fått til, sier Reistad.  

Det var også bred deltakelse i de yngre aldersklassene, og i klasse gutter 15 år og yngre ble det et forrykende spurtoppgjør mellom tvillingbrødrene Nikolai og Aleksander Elde Holmboe fra Bærums Verk IF. Aleksander gikk seirende ut av duellen og vant sekundet foran bror Nikolai. På tredjeplass kom Sebastian Helgheim fra Haslum IF.

I klasse jenter 15 år og yngre krysset Christine Næss fra Asker Skiklubb målstreken først, med Klara Borg fra Bærums Verk IF og Eva Liheim Alfstad fra Fossum IF på plassene bak.

Klasse jenter 16-19 år ble vunnet av Charlotte Grøgaard fra Fossum IF med Marie Louise Elger Wiik på andreplass. (Siri Engh står her oppført med best tid både i klassen og totalt, men vurdert ut fra mellomtida ved 15 km, dreier det seg med stor sannsynlighet om feilregistrering eller feilløping.)

I klasse gutter 16-19 år gikk Eivind Syrdalen Dovland fra Fossum IF til topps med Fredrik Garseg Mørk fra Bærums Verk IF som nummer to mens Einar Smith Fodstad sikret seg tredjeplassen.

Håper på nytt løp neste år
Arrangør Reistad drømmer allerede om neste år.

– Først og fremst må vi rette en stor takk til grunneierne i Lommedalen og alle bidragsytere som har gjort dette mulig, sier Reistad.

Og med tanke på neste års løp krysser han fingrene for at også sola titter frem slik at utsiktspunktene langs traseen kommer til sin rett.

– Jeg håper dette kan være interessant neste år også. Vi får arrangere hvert år frem til det er skyfritt, så folk får sett utsikten!

Foto_3_Lundblad_og_Nordskar.jpgJo Hoff Nordskar (til høyre) vant med 9 sekunders margin til Håkon Lundblad Næsheim. (Foto Cathrine Dehli)


De raskeste uavhengig av klasse

  Menn      
1 Nordskar Jo  NOR HARESTUA 01:26:31
2 Næsheim Håkon Lundblad  NOR Lommedalens IL 01:26:40
3 Svartedal Jens Arne  NOR   01:30:52
4 Krossholm Andreas Kleven  NOR Bærums Verk IF 01:30:57
5 Elde Holmboe Aleksander  NOR Bærums Verk IF 01:33:38
6 Holmboe Nikolai Elde  NOR Bærums Verk IF 01:33:39
7 Helgheim Sebastian  NOR Haslum IL 01:33:48
8 Eriksen Lars-Erik  NOR LOMMEDALEN 01:34:10
9 Throndsen Lars  NOR   01:34:27
10 Øen Anders  NOR Skiforeningen 01:34:58
         
  Kvinner      
1 Sleire Marianne  NOR Oslostudentenes IK - Ski 01:42:17
2 Næss Christine  NOR Asker Skiklubb 01:44:26
3 Strande Mona  NOR LOMMEDALEN 01:48:21
4 Sauar Brita Opheim  NOR Koll IL 01:48:28
5 Grenan Kristin  NOR HØVIK 01:52:30
6 Løwe Lange Karen Marie  NOR RYKKINN 01:54:15
7 Bakke Eva Marie  NOR OSLO 01:54:25
8 Lagerberg Cecilie  NOR OSLO 01:54:54
9 Borg Klara  NOR Bærums Verk IF 01:55:56
10 Borg Katarina  NOR Bærums Verk IF 01:57:04


Alle resultat

Foto_2_Oeyvind_Rostrup.jpg
Øyvind Rostrup ser ut til å være fornøyd med både løypa og sin egen form. (Foto: Per Bjørnsrud)

foto_1_Jo_Nordskar_Hoff.jpgJo Hoff Nordskar løp inn til seier i tidenes første Lommedalen Rundt. (Foto: Per Bjørnsrud)