Eirik Gramstad vant 10 kilometeren i Mont Blanc Marathon i 2009. Da løp han på 38.40. Løypa er nok ikke helt den samme som den gang, men Erik ville nok også vunnet om han hadde vært med i årets utgave. Nå var vinnertida 41.19 i herreklassen og 43.49 i kvinneklassen. Det vil si at nivået var høyest blant damene. De var også flest med 704 av de 1262 fullførende.

Emily Collinge fra Storbritannia slo Emilie Forsberg på andreplass med drøye minuttet. Også i herreklassen ble det britisk seier ved Paul Navesey.

Arne Gilberg var raskest av de norske, og 48.40 holdt til 28. plass totalt i herreklassen og andreplass i klasse 50-59 år. Marie Holmerud var best av de norske damene med 58.53 og en 21. plass totalt blant kvinnene.

Forholda var tørre og fine med drøye 20 varmerader og overskya vær.

Arne Gilberg løp inn til en andreplass i 50-årsklassen. (Foto: Tero Paivarinne)

Rank First name, Family Name Club/Team Cat. Rank Race time difference  Country
by cat. 1st
1 Emily COLLINGE   SE F 1 00:43:49 00:00:00 GBR
2 Emelie FORSBERG salomon SE F 2 00:44:53 00:01:04 SWE (Suède)
3 Anne-Marie COMEAU Université Laval JU F 1 00:45:06 00:01:17 CAN (Canada)
4 Claire SOMERTON   SE F 3 00:49:37 00:05:48 GBR
5 Océane BOUTARIN   SE F 4 00:50:21 00:06:32 FRA (France)
...
21 Marie HOLMERUD   SE F 13 00:58:53 00:15:04 NOR (Norvège)
23 Merethe PETTERSEN Pioner SE F 15 00:59:56 00:16:07 NOR (Norvège)
335 Ragne FOSLIEN   SE F 199 01:18:52 00:35:03 NOR (Norvège)

1 Paul NAVESEY Crawley AC SE H 1 00:41:19 00:00:00 GBR
2 Florian DUPRE Palaiseau Tri JU H 1 00:42:24 00:01:05 FRA (France)
3 Guillaume AH-FAH   SE H 2 00:43:04 00:01:45 FRA (France)
4 Cedric BERTHELON   V1 H 1 00:44:02 00:02:43 FRA (France)
5 Jean-Bernard PERIDY   SE H 3 00:44:34 00:03:15 FRA (France)

28 Arne GILBERG Vidar V2 H 2 00:48:40 00:07:21 NOR (Norvège)
69 Runar GILBERG Vidar V2 H 5 00:51:35 00:10:16 NOR (Norvège)
430 Sigbjørn NETLAND Kvinesdal IL V1 H 91 01:16:59 00:35:40 NOR (Norvège)

10_teten_IMG_0306.jpg10 kilometeren har puljestart, og her er det andre gruppe - med røde startnummer - som legger av gårde. (Foto: Tero Paivarinne)

Førstemann til mål var britiske Pål Navesay som her har bare 250 meter igjen. (Foto: Tero Paivarinne)

10_kvinnevinner_IMG_0534.jpgEmiliy Collinge løp imponerende og vant dameklassen med god margin - trass i at hun løp med sekk på ryggen. (Foto: Tero Paivarinne)

Emilie Forsberg på andreplass måtte se seg slått med et drøyt minutt, men var som vanlig blid og fornøyd. (Foto: Tero Paivarinne)

Marie Holmerud (midten) var raskeste norske kvinne, og også hun løp med et smil om munnen og glimt i øyet. (Foto: Tero Paivarinne)