Bærums Verk løpet ble første gang arrangert i 2010 og hadde da stor suksess med over 260 startende. I fjor ble løpet avlyst pga kollisjon med minnemarkeringen etter 22. juli. Invitasjon til årets løp kan ses HER.

Bærums Verk løpet er et gateløp i naturskjønne og idylliske omgivelser på Bærum Verk og er virkelig en hyllest til de yngste aktørene. Det var flere distanser for de yngste, fordelt ut fra aldersklasser, og med medaljer til alle under10 år. Og det var ikke hvem som helst som delte ut medaljene heller men selveste skidronninga Vibeke Skofterud.

Array
Idyllisk på Bærums Verk.

De minste fikk medalje fra selveste skidronninga Vibeke Skofterud etter målgang, noe som selvsagt var stor stas.

Trim: 2000m og 4000m.

De minste koste seg i sola på Bærums Verk i dag.

0-6 år: 200m
Array
Fargerikt blandt de minste.

7-8år: 650m
Array
Det er viktig å kline til fra start!!....

....og å holde hele veien inn!

9-10år: 1000m

Farten var høy for de som løp 1km også.

Premie til klassevinnere og til de tre beste på 6000 m (kvinner og menn) samt uttrekkspremier var det også.

De eldste løp 2, 4 eller 6 km og det ble dermed løpt henholdsvis en, to og tre runder i en 2 km lang rundløype. Runden startet med en lengre, slak motbakke etterfulgt av litt "berg-og-dal". Med andre ord ingen rask løype men samtidig ikke av de hardeste løypene heller.

Starten for 2, 4, og 6 km inkl. trimklasser på 2 og 4km
Array
Dagens overlegne vinner av 6 km, Jon Andre Preststulen (658), syntes å ha alt under kontroll allerede fra start.

Dagens raskeste damer på 6km: Signe Marie Stavnes (636) og Marlena Brannar-Gran (637) løp sammen store deler av løpet; Signe Marie trakk til slutt det lengste strået.

En rundløype gjør arrangementet svært publikumsvennlig. Og enda mer publikumsvennlig ble det da det også var muligheter for å kjøpe både pølser, vafler, kaker og drikke i målområdet. Gode parkerings og toalettmuligheter var det også. Arrangementet var svært godt organisert og det er derfor mye som tyder på at antall deltakere kommer til å stige ytterligere med årene.